2010. május 31., hétfő

Képregény - Flash: Secret Files


Ezt is megértük, végre ismét olvashatjuk Villám kalandjait. Hosszú idő után a DC Comics újraindította Flash kalandjait, melynek bevezetőjét olvashatjátok most magyarul. 

Következő képregény: Superman's Pal: Jimmy Olsen #2 (a Codename: Patriot sztori befejező füzete)

2010. május 30., vasárnap

Képregény - Superman: Secret Origin #1

A Superman: Secret Origin 6 részes sorozatában ismét elmerülhetünk Clark Kent eredettörténetében, kicsit eltérően az eddigiektől, sok hasonlósággal a Smallville sorozathoz. Mindenképpen érdemes beleolvasni, hiszen komoly esély van rá, hogy ez lesz az egyetlen eredettörténet, amit mostanában olvashatunk, a DC és a Siegel család közötti per miatt. Az első füzetet a szokásos helyen, a képregények között találjátok meg.


Röviden...

Filmfeliratok

Lezártuk a szavazást, melynek eredményeképp először a Superman: Brainiac Attacks című animációs filmhez készül magyar felirat, majd az Acélember és a Supergirl kerül sorra. Érdemes visszanézegetni, azonnal kitesszük, amint elkészül.

Képregények

Megkezdtük a felzárkózást a képregényekkel, célunk, hogy az amerikai szintre hozzuk a fordításokat. A fordítás alatt álló címek a Justice League minden tagját felvonultatják, így senki nem marad kedvence kalandjai nélkül. Az alábbi címeket várjátok a következő időszakban: Superman - Secret Origin, Wonder Woman, Batman, Batman - The Return of Bruce Wayne, War of the Supermen, Superman/Batman, The Brave and the Bold, a Codename Patriot sztori befejezése, illetve folytatása, a World against Superman, majd a Last Stand of New Krypton.

Kiemelt képregényeink a Smallville és a Final Crisis. A Smallville minden szombaton érkezik, hogy enyhítsük kicsit a sorozat miatti hiányt. A Final Crisis pedig a valószínűleg a Smallville-ban is felbukkanó Darkseid - New Gods sztorit meséli el, így az is képbe kerülhet, aki különben nem olvas képregényt.

Az alábbi három képen a DC Comics nemrégiben indított három sorozatának borítója látható. Szavazzatok arról, hogy szeretnétek-e ezeket is magyarul olvasni. A Zatanna értelemszerűen Zatanna, a mágusnő saját kalandjait, a DC Legacies pedig a Smallville Absolute Justice részében látható JSA klasszisait mutatja be, első füzetében találkozhatunk Homokemberrel, Atommal és Doktor Sorssal is. A Legion of Super Heroes pedig egy régebbi sorozat folytatása, amely a 31. századi szuperhősökről szól (lásd Smallville 8. évad - Légió)


Erica Durance

Ne felejtsétek el, hogy június 5-ig lehet beküldeni a projects@durancemagazine.org címre a színésznőnek szóló szülinapi jókívánságokat, és a beküldök között 5 ajándékcsomagot sorsolnak ki, melyben DVD-k és egy egyedi Smallville póló is helyet kapott. Valamint ha kérdésetek van a színésznőhöz, azt az info@durancemagazine.org címre küldhetitek, mivel Erica személyesen fog válaszolni néhány kérdésre. További részleteket a visszaszámláló óra alatti linken találtok.

FanArt verseny

Ne feledkezzetek meg a versenyről sem, melynek jelentkezési határideje: július 31. A részleteket pedig megtaláljátok a FanArt Fórumon a linkek között.

2010. május 29., szombat

Képregény - The Brave and the Bold #1

Mai adagként felkerül a The Brave and the Bold (A Bátor és a Merész) című sorozat első füzete, melyben Batman és Zöld Lámpás egy titokzatos gyilkosságsorozatra bukkan, mely nem várt felfedezéshez vezet. A képregényt megtaláljátok a szokásos menüpont alatt. 


Smallville - The Comic

A Smallville képregények első különleges kiadása két képregényt tartalmaz: a Raptor és az Exile and the Kingdom című munkákat. Az elsőt, a Raptor-t már eddig is olvashattátok magyarul, most pedig a másodikat is. A fordítást a képregények menüpont alatt találjátok.

Amikor újraindul a gépezet...

A Smallville íróinak hamarosan véget ér a szünet, hiszen június 1-től újra munkába állnak, hogy nekikezdjenek a 10. évad munkálatainak. Reméljük, hamarosan csipegethetünk pár morzsát az információkról.

Zöld Lámpás - Hivatalos leírás

A jövőre bemutatásra kerülő Zöld Lámpás film hivatalos tartalomleírását olvashatjátok:

Egy univerzumban, mely oly hatalmas, amilyen rejtélyes, egy kicsi, de hatalmas erő munkálkodik évszázadok óta. A béke és igazság védelmezői, a Zöld Lámpás Alakulat. Felesküdött harcosok társasága, akik az intergalaktikus békét őrzik. Minden Zöld Lámpás egy gyűrűt visel, mely szuperképességeket ad nekik. De amikor egy új ellenség, Parallax veszélyezteti az univerzum békéjének egyensúlyát, az Alakulat és a Föld sorsa egy új tag kezében nyugszik, az első kiválasztott emberében: Hal Jordan-éban.

Hal egy tehetséges és beképzelt teszt pilóta, a Zöld Lámpások pedig a legkevésbbé sem tisztelik az embereket, akik azelőtt sosem kapták meg a gyűrű erejét. Kétségtelenül Hal a hiányzó darabja a kirakósnak, határozottságának és akaraterejének köszönhetően pedig ő az egyetlen, aki olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami az Alakulat többi tagjának sosem volt sajátja: emberiesség. Pilótatársa és gyermekkori szerelme, Carol Ferris támogatásával Hal gyorsan megtanulja képességeit használni és félelmeit legyőzni, hogy bebizonyíthassa, nemcsak ő a kulcsa Parallax legyőzésének, de mindenidők legnagyobb Zöld Lámpása lehet belőle. 

Bemutató: 2011 június 17. 

2010. május 28., péntek

Kishírek

Az FHM 2010-es világ legszexisebb hölgyeinek rangsora nyilvánosságra került: Erica Durance és Kristin Kreuk ismét felkerült a listára, azonban hatalmas zuhanással a 66., illetve az 55. helyre kerültek. 

A WB nyilvánosságra hozta a Batman: Under the Red Hood Blu-Ray lemezének borítóját, melyen olvasható, hogy exkluzív jelenet lesz a lemezen a következő animációs filmből, melynek címe Superman/Batman: Apocolypse. A film 2010 szeptembere/októbere körül jelenik meg DVD-n és a már megjelent Superman/Batman: Public Enemies folytatása. A címből ítélve valószínűleg Darkseid lesz az ellenség.


2010. május 27., csütörtök

Filmkupac

A WB egy prezentáción nyilatkozott készülő DC filmjeiről. Azt eddig is tudtuk, hogy a Batman 3. 2012 július 20-án, a Superman film pedig 2012 karácsonyán kerül bemutatásra, egyedül a Zöld Lámpás film bemutatója volt ismeretlen: 2011 június 17. (3D-ben is bemutatásra kerül, reméljük nálunk is).

Valamint Barry Meyer, a WB igazgatója azt is elmondta, hogy zöld útat kaphatnak a jövőben a Villám, Wonder Woman és Aquaman filmek is.

Frissítve: A képregényeken és a filmkarakteren alapuló animációs sorozatot készül indítani 2011-től a Cartoon Network. A cím pedig: Green Lantern: The Animated Series - Zöld Lámpás: Az Animációs Sorozat.

2010. május 25., kedd

Ikonikus pillanat

Azért azt is elárulom, miért. A DC Comics idén 75 éves, ennek alkalmából több híres borítót értelmeznek újra. A legújabb ilyen alkotás a Superman sorozat egyik híres képe. A Superman #1 újraértelmézése lesz a #701-es füzet borítója. (Jobb oldalon van az eredeti)


Smallville Háttérkép

Ha valakinek nagyon megtetszett a Smallville 9. évadjának borítóterve és a gépén is szeretné nézegetni háttérként, íme egy kiegészített verzió (készítette cyclonekat)


(A kép kattintásra megnő)

Újabb Batman: Under the Red Hood promó képek

Még pár kép, melyeken Ra's Al Ghul, Nightwing, Batbabe és Red Hood látható.




Zöld Lámpás - Máris a folytatásról



Temuera Morrison (a Star Wars sorozat Jango Fett-je) beszélt röviden filmbeli szerepéről. A színész Abin Sur-t alakítja, aki halála előtt átadja gyűrűjét Hal Jordan-nek, így a férfiból Zöld Lámpás lesz. Elmondta, hogy a maszk elkészítése 4-5 órát vett igénybe. Ryan Reynolds-szal már leforgatták a fent említett jelenetet, mindketten a speciális CGI ruhát viselték, mivel a Zöld Lámpás kosztümöt utolag fogják digitálisan elkészíteni. Temuera elmondta, hogy a folytatásokban (mivel eleve trilógiában gondolkodnak) visszatérhet karaktere és megismerhetjük háttértörténetét is, hogyan is csatlakozott Abin Sur a Zöld Lámpás Szövetséghez (Green Lantern Corps).
Pletykák szerint a július végi Comic Con-on fogunk először előzetest vagy részletet látni a filmből.



Superman: The Unofficial Web Series

A SuperUnofficial.com-nak köszönhetően készül egy Superman websorozat a fenti címmel, mely egy rajongói adománynak köszönhetően 12 részes lesz az első évadban. Az első sztorivonal Superman fiatalságára koncentrál. A trailer is napvilágot látott.


2010. május 24., hétfő

Batman: Under the Red Hood Promó Képek




Smallville - 9. évad DVD borító

Maga a borító, illetve az eredeti kép:



Egyesekben felmerült, hogy a borító esetleg egy fanmade borító, de megerősítették, hogy a képeket Andreas tette közzé, akinek sok promó képet köszönhetünk. Tehát hivatalos.

2010. május 23., vasárnap

Erica Durance Szülinapi Project

Korábban már írtunk arról, hogy a Durance Magazin júniusban szülinapi kiadást készít, melynek keretin belül elküldhetitek jókívánságaitokat az újságon keresztül Ericának. Íme a lista a lehetőségekről:

2010. május 22., szombat

A Fringe és a DC


A héten lezárult a Fringe című sorozat 2. évadja. A részben betekinthettünk egy alternatív világba, ahol minden pont a fordítottja a mi világunkhoz képest. A rész rendezője Akiva Goldsman, aki ismert képregény kapcsolatairól. Nos, ezúttal nem csak egy ilyen kis utalást láthattunk, hanem bizony elég sokat. Példának okáért szinte a teljes DC univerzumot kifordították a rész kedvéért Geoff Johns segédletével. Lejjebb a Crisis on Infinite Earths sorozat borítóit láthatjátok, a sorozatban azonban Supergirl helyett Superman halt meg az alternatív világban. További alternatív képregény borítókat itt nézhettek meg.



Valamint az alternatív univerzumban a Superman vs. Batman 2 című film nemcsak álom.

 

Borotváld le a hajad és vissza melózni!

Az alábbi videóban egy összefoglalót láthatunk a CW Upfrontjáról, benne Tom Welling-gel, amint a fenti üzenetet küldi Michael Rosenbaum-nak.

Sajnos a YouTube megint bolondozik, szóval a videót ide kattintva megnézhetitek.

2010. május 21., péntek

Lane, Lane és Kent

Most Teri Hatcher, Kate Bosworth és Dean Cain vannak porondon képügyileg. Geri Hatcher a Get Hatched, Kate Borsworth a Ray-Ban, Dean Cain pedig egy cannesi partin járt. A képekre kattintva megnézhetitek a teljes galériát.


Interjú vagy olyasmi - 4. (Zap2It)

A Zap2It.com is készített egy interjút Tom Welling-gel. Az előző interjúkat olvasva különösebben sok újdonságot nem mesélt el.

75 éves a DC Comics

Ennek alkalmából újraértelmeztek néhány klasszikus borítót:

Balról jobbra: Superman #700 - Superman #233, Detective Comics #168 - Detective Comics #700, Adventure Comics #12 - The Legion of Super Heroes #294

 

  

Interjú vagy olyasmi - 3. (FanCast)

Nem Clark Kent az egyedüli, aki változásokon megy keresztül, amikor eléri szuper sorsát. A Smallville szereplőgárdája legalább egy rajongók által imádott tagot veszít a 10. és egyben utolsó évadában és talán újra felbukkan néhány sorscsapása a múltból.

CW Upfront Smallville Promo Kártya

Ilyen kártyákat osztottak ki a tegnapi CW Upfront rendezvényen. A leírásban a 9. évadban történtek szerepelnek.

Interjúk vagy olyasmi - 2. (IGN)

Clark Kent a figyelem középpontjában állt ma a The CW Upfront prezentációján - vagy inkább a színész, aki már 9 éve játsza Clark-ot, Tom Welling. Tom Welling a Smallville és a Hellcats bemutatása miatt is jelen volt.

A bejelentéssel, hogy a 10. lesz a Smallville utolsó évada, valamint a rajongók találgatásait figyelembe véve, hogy vajon mi következik most Clark útján, hogy Superman-é váljon, bőven volt miről csevegni Welling-gel.

Interjúk vagy olyasmi - 1. (IGN)

Allison Mack elhagyja Smallville-t - És még több...

Ez egy olyan nap Chloe Sullivan rajongóinak, amitől mindig is rettegtek - Allison Mack nem főszereplőként tér vissza a Smallville-ba jövőre. De nyugalom, nem végleg távozik...

Az EW.com sajtósa, Michael Ausiello korábban exkluzívként számolt be Mack távozásáról és idézett is Allison-tól: 'Hihetetlen, hogy Chloe Sullivan és én életem majdnem egyharmadában éltünk együtt. Hihetetlen az a szeretet és hűség, amivel a rajongók körülvesznek - a stáb többi tagjával együtt, akik a második családommá váltak - az elmúlt 9 és fél év alatt.'

De Mack hozzátette: 'A csodálatosan hűséges rajongók iránti elkötelezettségem és a Chloe Sullivan szívemben elfoglalt helye miatt vissza fogok térni néhány epizódba jövőre, hogy Chloe Smallville örökségét megfelelően lezárjuk."

A CW sajtótájékoztatóján, melyet Dawn Ostroff prezentált, elmondta, hogy Allison több epizódba fog visszatérni, de pontos számról még nem tudott beszámolni. Ostroff-ot idézve: "Nem tudom, hogy tényleg érezni fogjátok-e a hiányát. Remélhetőleg nem."

Most, hogy Mack és Callum Blue már nem főszereplők, a Smallville-nak csak négy főszereplője maradt a 10. évadra - Tom Welling, Erica Durance, Justin Hartley és Cassidy Freeman. Az elmúlt években, bizonyos főszereplők, köztük Durance - akinek karaktere, Lois Lane sokkal prominensebbé vált az elmúlt évadokban - nem szerződtek le 22 részes évadra. Amikor rákérdeztem Ostroff-nál erre a lehetséges változásra a mostani gárdát figyelembe véve, nem válaszolt egyenesen, ehelyett azt mondta: "Azt hiszem, ez az évad egy kicsit más lesz, mivel ez az utolsó, így sok nosztalgia lesz benne. Sok olyan vendégszereplő lesz, akik visszatérnek az évadban. Lesz némi meglepetés."

Tom Welling Képek az Upfront-ról

Mivel a legutóbbi frissítés óta megint kijött 15 újabb kép Tom-ról, ezért az összeset feltöltöttem egy galériába, amit itt nézhettek meg. A chaten jelezni fogom, ha újabb képekkel bővül.
FRISSÍTVE: Az eddigiekhez képest még 11 kép jött ki az éjjel, ezeket szintén feltöltöttem a galériába.
FRISSÍTVE 2: Megint érkezett 14 kép. 

2010. május 20., csütörtök

Tom Welling MTV Interjú Magyar Felirattal


Szeretjük mi a viccet...


Persze, szeretjük mi a viccet... Tom Welling a Smallville prezentáción elmondta, hogy a tizedik lesz az utolsó évad. Vicces fiú, vicces (lásd előző interjú).

PopWrap Interjú Tom Welling-gel

PopWrap: A csatorna bejelentette, hogy a 10. lesz a Smallville utolsó évada...  

Tom Welling: Ez nagyon vicces. Nagyon izgatott vagyok, hogy megkaptuk a 10. évadot, de nem akarok rögtön a szomorúságba ugrani azzal, hogy ez lesz az utolsó. Igazából nem tudjuk. A rajongók miatt húztuk eddig, ki tudja, ha idén is elég ember nézni... a tizenegy is nagyon jól hangzik!

PW: És Allison Mack vissza fog térni, igaz?

Tom: Allison visszatér! Csak kisebb kapacitással. Nyugalom, Chloe része lesz a 10. évadnak.

PW: A műsor a 'nincs repülés, nincs harisnya' szabállyal indult az akkori készítőkkel, és az elmúlt években ezt ügyesen meg is oldottátok. Mit gondolsz arról, hogy Clark belebújik a piros-kék ruhába?

Tom: Úgy gondolom, mindig megvan a lehetőség. Számomra a legfőbb oka annak, hogy ilyen nagyszerűnek érzem ezt a műsort, hogy nyomonköveti Clark útját a Superman-né váláshoz. Tehát ha megtörténik, akkor is az évad vége felé - vagy talán az utolsó dolog, amit láthattok a Smallville-ban.

PW: Mit szeretnél látni a következő évadban?

Tom: Szeretném látni, hogy keveredik ki abból, amibe került a mostani évad végén. (Nevet) De legfőbb Lex-szel szeretném újra együttlátni, szeretném, ha Michael (Rosenbaum) visszajönne. Nagyszerű lenne Lana-t és Lois-t is egy légtérben látni, az biztos érdekes lenne Clark-nak. Aztán a Justice League-etés még sok más. A tizedik évad hatalmas lesz!

PW: A sorozatzáró lehetőségével, egyesek szeretnék, ha mindenki újra visszajönne.

Tom: Remélem is. Remélem, mindenki így érez. Szeretném látni Annette-et [O' Toole - Martha Kent] többször, Michael McKean-t [Perry White], John Schneider-t [Jonathan Kent] – mindenkit! Ők a család része!

CW Upfronts

- Dawn Ostroff végre elismerte: a Smallville produkálta a legmagasabb nézőszámot a pénteki műsorok tekintetében.

- Akit érdekel esetleg Tom Welling új sorozata, a Hellcats: a TVGuide utálja, a FanCast és Ausiello imádja. Ausiello szerint a Hajrá, csajok!, a Glee és a 90210 keveréke.

FRISSÍTVE!

- Dawn Ostroff elmondta, hogy a 10. évadot a sorozat utolsó évadaként fogják promótálni, jobban, mint eddig, a költségvetése pedig ugyanannyi, mint a 9. évadé volt.

- Erica Durance 22 részes szereplése még mindig kérdéses, Ostroff csak annyit mondott: sok lesz a vendégszereplő.

- Allison Mack szintén 'sok' epizódban fog feltűnni. Úgy tűnik, Dawn szereti ezt a szót.

... És nyilatkozik

Tom Welling több érdekes dolgot is elmesélt az Upfronts-on:

- már előre reszket, hogy milyen is lehet viselni a Superman ruhát.

- szeretné, ha Michael Rosenbaum visszatérne a 10. évadra, legalább néhány rész erejére Lex Luthor-ként.

- fogalma sincs, hogy Darkseid vagy Granny Goodness felbukkan-e a 10. évadban.

- bizonytalannak tűnt, hogy a 10. évad lesz-e az utolsó évad (tegnap viszont azt nyilatkozta, az lesz... érdekes)

- Tom Welling a 10. évadban már executive producer, vagyis főproducer lesz (Kelly Souders és Brian Peterson mellett), nem csak co-producer.

- Még nem tudja biztosan, hogy nyáron ott lesz-e a Comic Con-on, de tavaly nagyon jól érezte magát, így szeretne elmenni.

És a válasz: igen

Igen a válasz arra a kérdésre, hogy Tess visszatér-e a következő évadban, mivel az Upfronts-on kiadott állandó szereplők listáján szerepel. Zod-ról nem tudunk semmit...

CW Upfront - Az első információk

Az első információk szerint a Smallville marad péntekenként, mégpedig a Supernatural-lel párosítva. Egy rövidebb leírást is kaptunk az új évadról: Lois és Clark újra egymásra talál, hogy az időtlen kapcsolatuk beteljesüljön. Clark szembenéz sorsával valamint számtalan újabb próbával, hogy végül azzá váljon, akit mindannyian oly jól ismerünk.

Amint lesz képünk, videónk vagy bármi, azonnal kitesszük. 

Allison Mack valóban távozik


Mégis hitelesnek bizonyult Greg Beeman blogja, melyen először megjelent, aztán eltűnt az Allison távozását taglaló rész. Allison valóban nem tér vissza állandó szereplőként a következő évadban, de vendégszereplőként igen. Így a csupán a Smallville világa kedvéért megteremtett karakter, Chloe Sullivan méltó befejezést kaphat a sorozat utolsó évadjában.

2010. május 19., szerda

Vegyes Felvágott


1. Az előző posztban említett könyvbemutatóhoz képek is vannak. Itt kottyantotta el Tom Welling, hogy a 10. lesz a Smallville utolsó évada. Dawn Ostroff akkor valószínű a kryptonit tőre után tapogatózott (via Ausiello). A képeket ide kattintva megleshetitek.

2. A Kristin Kreuk rajongóknak ajánljuk, hogy rohanjanak az első torrent/letöltés oldalra, ugyanis a netre került legutóbbi munkája, a Ben Hur.

3. Egyelőre úgy tűnik, hogy a holnapi CW Upfronts-on csak Tom Welling lesz ott a Smallville stábjából, de ugye még semmi nincs kőbe vésve. Welling is elsősorban új sorozata, a Hellcats bejelentése miatt lesz jelen.

4. Érdemes felkeresni a FanFic részleget a fórumon, ugyanis bővülnek az irományok.

5. Aki fenn van Twitter-en, ne felejtse el, hogy a nyári hashtag: #tessforseason10. Kampányolunk.

6. Kissé elvetemültnek tűnhet, de az utolsó évaddal kapcsolatos bejelentések miatt a Smallville rajongók máris vad kampányolásba kezdtek. Bár a kampánynak még neve nincs, páran már felvették a kapcsolatot a 2012-ben bemutatásra kerülő, egyelőre szereplők nélkül futó Superman film gyártójával, a Legendary Pictures-szel, hogy rávegyék őket, hogy Tom Welling és Erica Durance legyenek a főszereplők. Mondtam... Az egészben a legjobb, hogy Eddy adta meg a cég elérhetőségét a rajongóknak... *No Comment*

7. Mint kiderült, a Zöld Lámpás filmet trilógiának tervezik, és Blake Lively a Vogue-nak adott interjújában elregélte, hogy a rendező edzésre fogta, mivel komoly akrobatikát kell produkálnia a hölgynek a forgatáson. Szó szerint azt mondta, hogy 'köteleken kell lógnom, tisztára, mintha a Mátrix forgatásán lennék.' Néhányan máris vad találgatásba kezdtek, hogy akkor ez Star Sapphire eljövetelét jelentené? Mint köztudott, a Lively által megformált Carol Ferris később átváltozik rózsaszín ruhában flangáló bombázóvá és Zöld Lámpás egyik ellenfele lesz. Mivel az első rész már tömve van ellenfelekkel, valószínűleg ez csak a második részben következhet be (vagy a harmadikban). 

8. Idén pedig tömve leszünk új képregény sorozatokkal: ma jelenik meg az első része a Legion of Super Heroes-nak (aki látta a Smallville Legion című részét, azoknak nem kell bemutatni őket), a Zatanna első része és a DC Legacies első része, amely a hőskortól kezdve mutatja be a cég legfőbb karaktereinek történetét. Nyáron jön a Last Family of Krypton, október felé pedig a Superman: Earth One, mely sztorijában erősen hasonlít a Smallville sorozat korai éveire. 

Ez lesz az utolsó... most már hivatalos!

Tom Welling megerősítette, hogy a 10. évad lesz a Smallville utolsó évada. Mindezt azon a könyvbemutatón mondta el, ahol tegnap jelent meg Beverly Hills-ben.

Frissítve! Most már a csatorna, a The CW is hivatalosan megerősítette. 

Készülődjünk...

Ismét itt az alkalom, hogy munkádat bemutathasd. Június 21-én lesz Erica Durance születésnapja és ebből az alkalomból a Durance Magazin-ban lehetőségeteket lesz kifejezni neki születésnapi jókívánságaitokat üzenet/videó/fanart/stb. formájában. Munkáitokat az info@durancemagazine.org címre küldhetitek és a határidő: június 5.

A júniusi számot el fogjuk küldeni Vancouver-be Erica-nak, így láthatja majd munkátokat.

2010. május 18., kedd

Durance Magazin - Májusi szám


Megjelent a legújabb szám, melyet innen vagy innen tölthettek le, illetve nézhettek meg. A magyar fordítás készül, ezúttal gyorsabban, mint az előző számé. Érdemes átlapozni...

2010. május 17., hétfő

Smallville - 9.22 - Salvation végső nézettsége

Megérkezett a Salvation Egyesült Államokbeli végső nézettsége:

2,40 millió az össznézettség. Lássuk akkor az arányokat:

1.5/3 az összes néző körében.
1.0/4 a felnőtt 18-49-es korosztályban.
0.9/4 a felnőtt 18-34-es korosztályben.
0.9/3 a nők 18-34-es korosztályában.

Ez az adat még nem tartalmazza az otthoni videófelvételek számát.

FanFikciók Gyűjteménye


Újabb FanFikció született (ha valaki tud rá jobb magyar nevet, örömmel fogadjuk a javaslatokat), melyet a fórumon olvashattok (regisztráció továbbra sem szükséges az olvasáshoz) és Az Emlékek Kulcsa címet viseli. Írója pedig Kriszti. Köszönjük munkáját, várjuk a folytatást.
Reméljük, ti is kedvet kaptok majd saját irományaitok beküldésére. A gyorslinkek közé betettük a gyűjteményre mutató linket, de természetesen minden újabb alkotást kiteszünk posztban is. Kellemes olvasgatást!

2010. május 16., vasárnap

És megszületett... Az első FanFic

Elsőként rögtön egy sajátgyártású FanFic-kel állunk elő, mely Eddy munkája: egy sorozat a 10. évad eseményeivel kapcsolatban. Mivel ez az első ilyen témájú irománya, csak szépen és kedvesen a véleményekkel. A sorozat prológusát a fórumon olvashatjátok.

Twitter... Már megint

Pénteken az évadzáró alkalmából nagy volt a felfordulás Twitteren, hiszen egymás után három trend esemény is volt: #AllisonMack, #Smallville és #TomWellingisSuperman. Azt biztosan tudjuk, hogy mindhárom hashtag-nek sikerült bekerülnie a trend témák közé, de a #TomWellingisSuperman egyenesen a harmadik helyig vitte (a nagyobb méretért kattints a képre):


A Smallville-lel kapcsolatos trendelési események nagyon népszerűvé váltak az utóbbi időben és mivel eddig minden hashtag-nek sikerült bekerülnie a trend témák közé, ezen felbuzdulva újabb kampányba kezdtek a rajongók: #tessforseason10. A dátum egyelőre ismeretlen. 

Durance Magazin - Májusi szám (Betekintés)

Bár a szám még nem jelent meg, a borítót viszont már megnézhetjük, melyen a korábban beharangozott sosem látott fotók egyike van. Reméljük, hamarosan magát a magazint is nézegethetjük.


2010. május 15., szombat

Ismeretlen ismerős a Salvation-ban

Figyelő szemek kiszúrták, hogy bár titokban, de az egyik JLA tag szintén felbukkant a többiek mellett, akik ugye hivatalosan is visszatértek a részben. Érdemes a képre kattintani a nagyobb méretért és a bal szélső monitort megnézni.


Smallville - Salvation Nézettség

Az évadzáró jobb eredményeket hozott az eddigieknél az Egyesült Államokban: 2,45 millióan látták, a 18-49-es érték pedig 1.0. Érdekesség, hogy még a House ismétlést is lenyomta. Megsúgom, hogy Dél-Amerikában pedig a rész 16 milliós nézettséget produkált....

Ha nincs türelmed, de megnéznéd...

Elképzelhető, hogy sokaknak nincs türelme kikockázni a részt, ezért íme az, amire mindenki kíváncsi:

A 10. évad főgonosza - Elméletek


A következőkben megtudhatjátok, hogy ki lehet (nem lesz, amíg hivatalos megerősítés érkezik) a 10. évad főgonosza. Spoileres lehet, tehát ajánlott a rész megtekintése után elolvasni.

Smallville - 9.22 - Salvation Magyar Felirat

Innen tölthetitek az évad finálé magyar feliratát. Jó szórakozást!

Smallville - 9.22 - Salvation


Innen tölthetitek a részt, felirat pedig a szokásoknak megfelelően legkésőbb este 6 óra körül. Kérjük, hogy a chatet ne töltsétek meg spoilerrel.

A részt kibeszélhetitek az erre kialakított topikban a fórumon.

2010. május 14., péntek

Allison Mack és a 10. évad


A ma esti epizóddal Allison Mack elbúcsúzik a sorozattól, bár nem véglegesen. Az már biztos, hogy Chloe karaktere nem lesz állandó szereplője a történéseknek, elképzelhető, hogy vendégszereplőként még visszatér a sorozathoz. Egyes elméletek szerint Allison távozása vagy egy új szereplő megjelenését vagy Erica Durance egész évados szereplését jelentheti.

Smallville Salvation - A kulisszák mögött


A képre kattintva megnézheted a teljes galériát.


Mozis hírek (Wonder Woman és Zöld Lámpás)


A Valhalla Rising készítője, Nicholas Winding Refn úgy érzi, hogy ő az a rendező, aki a Csodanő filmjének elkészítésére született. A rendező eddig kis független filmek, illetve sorozatok készítéséről ismert a mozi kedvelői között.

Megjelent még egy kép Ryan Reynold-ról, amint a speciális effektekhez szükséges ruhát viseli (mivel a Zöld Lámpás kosztümöt digitálisan fogják ugyebár elkészíteni)

Alaina Huffman az Évad Fináléról


Alaina Huffman (vagyis Fekete Kanári) interjút adott a MovieWeb-nek, melyben többek között a Smallville-ról is beszél. Mivel a színésznő a Csillagkapu sorozatról is beszél, mi csak a Smallville-lal kapcsolatos részt közöljük.

2010. május 13., csütörtök

Zöld Lámpás ruhája (?)


Korábban már megírtuk, hogy Ryan Reynolds nem fogja a forgatáson viselni a klasszikus kosztümöt, mivel digitálisan fogják a ruhát a színészre tenni az utómunkálatok során. Azonban itt egy kép, ami megmutatja, hogy akkor mit is visel Ryan a forgatáson.


Új promó képek a Salvation-ból

Ezúttal és Chloe-ról és Oliver-ről. Az összes kép megtekintéséhez kattints a képre.


Amikor a tenisz és a Smallville találkozik

Akik szeretik a Williams testvéreket (Serena és Venus), akkor most még jobban fogják. A két nővér az utóbbi két napban izgatottabb a Smallville miatt, mint a legtöbb rajongó. Két napja zárkóznak fel a sorozattal és egymással csevegnek Tom Welling-ről és a sorozatról Twitter-en. Legutóbb például Serena sajnálkozott azon, hogy Tom házas.

Twitter naptár


Holnap az évad finálé alkalmából több Smallville-lal kapcsolatos trendelési esemény is lesz Twitter-en, íme a lista:
1. Magyar idő szerint éjfél és hajnali kettő között: #TomWellingisSuperman
2. Magyar idő szerint hajnali negyed kettő és kettő között: #Smallville
3. Magyar idő szerint hajnali kettő és négy között: #AllisonMack


Új Salvation Webclip Magyar Felirattal

Cassidy Freeman Interjú


A rejtélyes és számító Tess Mercerként, a LuthorCorp főnökeként a Smallville-ben, Cassidy Freeman betekintést adott néhány dologba, mint a Kriptoni Gömb ereje, a zombivá válás és - egy alternatív jövőben - a halála. És vajon mi a legfurább dolog, amire Freeman-t kérték a Smallville-ban? 

Ausiello a Salvation-ról

 
Ausiello időnként megad nekünk egy ún. blind item-et, egy találós kérdésszerűséget. Legutóbb egy olyan műsorról beszélt, ami megmutat nekünk egy időugrást vagy legalábbis betekintést a jövőbe. És amit a karakterekről látni fogunk, attól szó szerint el fogjuk dobni az agyunkat. Nos, most elárulta, hogy ez a műsor nem más, mint a Smallville.

Érdekesség a Salvation webclip-ből


A Salvation netre kikerült egy klipjében Lois Virgil Swan naplóját nézegeti, amiben néhány érdekes dolgot olvashatunk kryptoniul. Íme két fordítás:

"A Krypton el fog pusztulni bármelyik pillanatban és Brainiac egyre közelebb van. Kérjük segíts (nekünk?)"

"Mentsd meg Lanát az Erődben."



2010. május 12., szerda

Smallville - 9.22 - Salvation Promo a Space Channel-en

Megszokott móka Kanadában, hogy a The CW csatorna promójától eltérő reklámot adnak le a Smallville-ról.

Ízé... Ilyen is van, na!


A Vivid Entertainment létrehozta alkiadóját, a Vivid-Superhero-t, amelynek feladata, hogy nagy költségvetésű szuperhős pornófilmeket gyártson. Elsőnek el is készült a Batman XXX Parody, amely a 60-as években készült sorozatot utánozza, természetesen pikáns részekkel megfűszerezve. A film május 24-én jelenik meg és olyan szuperhősök filmjei követik, mint Superman, Zöld Lámpás és Wonder Woman. A film (pikáns jelentektől mentes) trailere itt megnézhető.

2010. május 11., kedd

Újabb Webclip a Salvation-ból - Magyar Felirattal

Amint felkerül jobb minőségű videó, cseréljük jobbra...

Smallville - 9.21 - Hostage végleges nézettség


A végleges számok szerint összesen 1,913 millióan látták a részt múlt hét pénteken. A csoportok szerinti alakulás a következő:

1.3/3 Az összes háztartásban
0.8/3 A felnőtt 18-49 korosztályban
0.8/4 A felnőtt 18-34 korosztályban
0.7/3 A nők 18-34 korosztályában

Mint korábban említettük, sokan a Vasember 2 premierjének számlájára írják az alacsony nézettséget. A filmmel kapcsolatban viszont érdekesség, hogy a premier hétvége bevételei alapján csupán a hatodik eredményt érte el a minden idők legtöbb hétvégi bevételét produkáló filmek listáján. A Vasember 2 elemzői pedig a nőket és a tinédzsereket okolják az alacsony (?) bevételért.

Zenéljünk - Wonder Woman

És akkor megint... tweeteljünk!

Allison Mack és Erica Durance után Tom Welling is a trendelés sorsára jutott: május 14-én, az évadfinálé előtt, magyar idő szerint éjfélkor indul a következő trend esemény: #TomWellingisSuperman, melynek lényege, ha van twitter fiókod és szeretnél részt venni a mókában, az előző hashtag-ot minden tweeted-be írd bele (különben mindegy miről szól maga az üzenet). A trendelés lényege, hogy így világszerte láthatja mindenki, mi érdekli az embereket, így talán nő a Smallville nézettsége is. Az eseménynek reklámja is készült:

Közeleg a Finálé, avagy hogyan éljük túl a nyári szünetet?


Pénteken, május 14-én véget ér a 9. évad, mely után több mint négy hónapot kell valahogy kibírnunk, hogy újra láthassuk kedvencünk visszatérését. Hogyan üssük el addig az időt? Íme 10 ok, hogy miért is lehet túlélni a nyarat:

1. Újra meg tudjuk nézni az eddigi részeket (nem sok sorozat mondhatja el magáról, hogy megérte a 10. évadot).
2. A jelenlegi ütem mellett a nyáron elkezdődik a 8. évad a Viasat3-on, így a tévében is nézhetjük.
3. Létezik egy Smallville képregény-sorozat, melynek magyar fordításának heti adagolásával csak kihúzzuk valahogy.
4. A FanArt verseny csupa móka és kacagás, még van idő nevezni.
5. A Youtube tömve van rajongói videókkal minden kategóriában (Clois, Chlollie, Clana, Tollie, stb.).
6. A Durance Magazin a nyáron is minden hónapban megjelenik, így abban is lesz mit olvasgatni.
7. Az internet tele van ún. FanFic irományokkal, melyeknek magyar fordításával szintén elüthetjük az időt. 
8. Ha eddig még nem tetted meg, belevághatsz a Superman, Batman stb. képregények olvasásába.
9. Rengeteg film készült Superman-ről és a Justice League többi tagjáról, ezeket is lehet nézegetni.
10. A Comic Con július végén lesz, amikor is megkapjuk a 10. évad trailerét és megnézhetjük vagy ezerszer az évadpremierig. 

+1 Attól, mert nyár van, interjúk, spoilerek még tömegével jöhetnek, tehát lesz min csámcsogni, találgatni. 

Durance Magazin Fordítás (Folytatás)

Tovább olvashatjátok a Durance Magazin magyar verzióját a fórumon. Az előző szám további cikkei még a héten kikerülnek, hogy aztán (valószínűleg) a héten netre kerülő második számmal folytassuk.

Superman vs. Batman 2


Mielőtt mindenki azt kezdené találgatni, hogy mi a helyzet az első résszel, jelentem, ez egy alternatív világ mozijának hírdetése. A kép pedig a Fringe című sorozat évad fináléjából való. Reménykedjünk benne, hogy a mi világunk is megér egyszer egy hasonlót.


Május 20-án kiderül?

A következő hetekben az öt legfőbb csatorna nyilvánosságra hozza az őszi és nyári műsorrendjét. A The CW május 20-án, csütörtökön teszi ezt meg, tehát akkor derül ki, hogy a Smallville marad-e pénteken, illetve, hogy mikor számíthatunk a 10 évad premierjére.

2010. május 10., hétfő

Mi történt Bruce Wayne-nel, avagy Batman halála

Korábban már beharangoztuk, hogy ezen a héten tér vissza a halálból Bruce Wayne, vagyis Batman. De hogy pontosan mi is történt vele? Röviden összefoglaljuk nektek a történetet.

Aki biztosan nem lesz az évad fináléban...

Az imdb.com az utóbbi időben megbízhatatlan forrássá vált. Az biztos, hogy az ott megjelent listával ellentétben Speedy (vagyis Oliver tanítványa) biztosan nem fog szerepelni az évad fináléban.

Salvation Webclip - Magyar Felirattal

Végre itt a Salvation Webclip, magyar felirattal. Reméljük, mindenkinek aktiválva van az Annotations opció Youtube-on.

A Zöld Lámpás gonosza

Ismét kiszivárgott egy kép a Zöld Lámpás film forgatásáról, ezúttal az egyik gonoszról, Hector Hammond-ról, akit Peter Sarsgaard alakít, ha valaki esetleg nem ismerné fel a képről...



Másik hír, hogy Mark Strong, vagyis Sinestro nemsokára New Orleans-ba ér, hogy megkezdje a smink próbákat a forgatáshoz. Az már biztos, hogy kackiás kis bajusza biztos szereplője lesz a filmnek.

Újabb Salvation Képek

A képre kattintva megtaláljátok az évad finálé teljes promó galériáját, köztük az új képeket is, melynek a Clois rajongók különösen fognak örülni.