2010. június 30., szerda

Smallville - Az első vendégszereplő

Most, hogy a Smallville elérkezett utolsó évadjához, visszatérő vendégszereplők hadára lehet számítani. Elsőként nem más, mint Jonathan Kent, Clark apja tér vissza rögtön az évad premier epizódjában. Hogy miként, egyelőre rejtély, de az biztos, hogy John Schneider ezen kívül még egy epizódban fog szerepelni az évadban.

Smallville - Szeptember 24.

Most már hivatalos, a Smallville szeptember 24-én tér vissza a 10. és egyben utolsó évadjával. Ezen kívül Kelly Sauders és Brian Peterson elmondta, hogy izgalmas vendégszereplő hírekre számíthatunk még ezen a héten.

Wonder Woman szép új ruhája...

Vagy annyira nem is szép? Mindenesetre különös. Amerikában ma jelenik meg Wonder Woman sorozatának 600. füzete, ennek alkalmából pedig újraértelmezték a kosztümjét és az egész sztoriját is a modern korhoz igazítják. A rajongók tábora megosztott ezzel kapcsolatban, meglátjuk, hogy fog beválni.

KépregénySzerda 2010/06/30

Detective Comics #864

Fekete Maszkkal mindig csak a gond van. Miközben az Arkham-i Elmegyógyintézetben hajtja befolyása alá a bentlakókat, a Gotham-i pénzügyi világot veszély fenyegeti egy rettegésben élő pénzügyi tanácsadó képében...

LETÖLTÉS




Batman #698

Rejtélyes gyilkosság-sorozatban kéri Batman segítségét Gordon felügyelő. A Falcone család visszatér a városba és újra szedi áldozatait. A nyomozás helyszínén azonban megjelenik Rébusz, hogy segítséget nyújtson az ügy megoldásában...

LETÖLTÉS




A képregények megnézéséhez ajánljuk a GonVisor nevű programot, amivel könnyebben lehet a füzeteket megnézni. Szombati képregények: Batman #699, Detective Comics #865, Smallville #2 és a Superman/Batman #73.

2010. június 29., kedd

San Diego Comic Con 2010 július 22-25

Mire számíthatunk az idei Comic Con-on?

Smallville (FRISSÍTVE): A sorozat panele vasárnap délelőtt 10 órakor lesz helyi idő szerint (magyar idő szerint este 7-kor, így nem kell éjszakáznunk a hírek miatt), ahol a készítők (Kelly Sauders és Brian Peterson) és a színészek beszélnek az új évadról és válaszolnak a rajongók kérdéseire. A július 12-én kezdődő forgatás ellenére kapunk egy trailert is vagy valami hasonlót. Cassidy Freeman (Tess Mercer) biztos, hogy ott lesz, Tom Welling pedig szeretne.

Green Lantern Film: Tegnap vált hivatalossá, hogy a film is kapott panelt a találkozón, hogy pontosan kik lesznek ott, egyelőre nem tudni, reméljük legalább a rendező és a főszereplő felbukkan. Pletykák szerint kapunk egy előzetest is a filmről. A találkozó után, 27-én jelenik meg a Clash of the Titans című film Blu-Ray lemezen is, ami tartalmaz egy rövid betekintőt a Zöld Lámpás filmbe, reméljük nem egy sima teaser trailer lesz, hanem kicsit részletesebb (teaser trailer= sötétség + logó).

Blue Bettle sorozat: Ugyan berendelést még nem kapott, elkészítettek egy tesztfelvételt Kék Bogárról, melynek bemutatóját szintén a Comic Con-on láthatjuk majd. Reméljük, hogy szuper lesz és megkapja a berendelést is.

Képregények/animációs filmek: A találkozó környékén jön ki DVD-n a Batman: Under the Red Hood, valószínűleg ennek is hatalmas reklámja lesz, valamint a további filmekről is remélünk részleteket. A képregény fronton biztos, hogy téma lesz a jelenlegi Superman sztori (Grounded), a Supergirl képregények jövőbeni sztorija, illetve egy Igazság Szövetsége/Igazság Ligája crossover is. 

Mivel a Batman 3 és az új Superman film még mindig tervezési fázisban vannak, ezért ezekről nem remélünk eget rengető híreket, de hátha... Illetve talán kapunk még pár részletet a DCU Online játékról is.

Green Lantern - Emerald Knights

Bár az idei két animációs filmre, a Batman: Under the Red Hood-ra (július 27.) és a Superman/Batman: Apocalypse-ra (szeptember 28.) még egy pillantást sem vethettünk, de már két újabb animációs film tervéről pusmognak. Az egyik a már korábban megírt Batman: Year One, amely az azonos című Frank Miller féle képregényt dolgozná fel. A másik pedig a Green Lantern - Emerald Knights címet viseli. Furcsaság a hírben, hogy az előző Zöld Lámpás animációs film alacsony eladási számai utána a DC úgy határozott, hogy egy darabig jegeli a Lámpás projekteket, most a mozifilm hatására úgy tűnik, mégis előveszik ismét. A történet valószínűleg a 6 részes, azonos című képregény sorozatot veszi majd alapul, amelyben Hal Jordan és Kyle Rayner dolgozik együtt, mivel Hal Jordan későbbi Parallax-á válás igen fontos a jövő és az Alakulat szempontjából.

2010. június 28., hétfő

Summer Glau mint Supergirl

A Firefly és a Terminátor: Sarah Connor krónikái című sorozatok főszereplője, Summer Glau lesz Supergirl hangja a szeptember 28-án megjelenő Superman/Batman: Apocalypse című animációs filmben. A film a 2004-es Superman/Batman #8-13  füzeteken alapul, amellyel Supergirl ismét bemutatkozott a DC berkeiben egy rövidebb szünet után. A történet szerint Batman egy rejtélyes dologra bukkan a Gotham-i öböl fenekén, ami elvezeti egy titokzatos és erős tinédzser lányhoz, akinek talán az a célja, hogy elpusztítsa Gotham városát. De mi köti Superman-hez? Wonder Woman pedig miért akarja mindenképp elrejteni a világ elől? És vajon Darkseid-nak sikerül a maga oldalára állítania ezt a lányt? A történetet a Smallville korábbi készítője, Jeph Loeb írta, akit a napokban neveztek ki a Marvel kiadó televíziós részlegének vezetőjévé. 

Smallville - Aaron Ashmore és Sam Witwer és...

Aaron Ashmore és Sam Witwer a Smallville után ismét együtt szerepelhet, még pedig a Being Human (A vámpír, a vérfarkas és a szellem) című angol sorozat amerikai feldolgozásában. Witwer fogja alakítani Aidan-t, a vámpírt, Ashmore pedig George-t, a vérfarkast.

Blu Makula egyik interjújában beszélt a Smallville-ban játszott szerepéről. Frank Stern-t alakította a Charade című részben, Lois és Clark főnökét.

Brandon Routh és a Smallville

Brandon Routh nyilatkozott a Superman visszatér és a Smallville kapcsán a brandonrouth.com oldal kérdések és válaszok részében:

A Superman figurád kapcsán mik lesznek azok a különleges dolgok, amire emlékezni fognak a karakter történetében?

Minden tőlem telhetőt megtettem, hogy megtartsam a karaktert olyannak, ahogy Christopher Reeve eredetileg ábrázolta. Az volt a dolgom, hogy ugyanúgy hozzam a karakter ábrázolását, mivel egyfajta folytatásról volt szó.

A Visszatérben Superman nagyon sok mindenen megy keresztül. Mindig biztos akartam lenni abban, hogy nem szakad össze, nem lesz depressziós, hogy valahogy mindig megtalálja a módját, hogy megoldja a problémát. Mindig egyfajta filozófusként tekintettem rá, bár így sosem hallottunk róla semmit, ez inkább a cselekedetein keresztül nyílvánult meg.

Van rá esély, hogy szerepelj a Smallville-ban? Christopher Reeve, Dean Cain és Tom Welling már mind eljátszották Clark Kent-et. Mégis te vagy az egyetlen Clark Kent, aki még nem szerepelt a műsorban.

Nagyszerű lenne, de talán egy kicsit furcsa is, hiszen az én Superman-em nemrég volt a többiekéhez képest.

Christopher Nolan Superman-ről és Batman-ről

Christopher Nolan jelenleg az Inception című filmjét reklámozza, de közben megemlített egy-két dolgot a Superman és a Batman filmről is. Egyik ilyen volt a casting: "Hogy őszinte legyek, még nem is gondoltam rá. Akár a Batman, akár a Superman film készítéséről legyen szó, az első a sztori. Az első mozzanat az egész sztori hangnemének és lényegének kidolgozása. A casting csak később jön." 

A Batman film készítéséről elmondta, hogy jelenleg még semmi nem áll készen a forgatás megkezdéséhez, az öccse viszont gőzerővel dolgozik a forgató könyvön, ami az ő és David S. Goyer ötletén alapul. Néhány hét még szükséges ahhoz, hogy tudják, mi lesz a pontos irány és azt hogyan is fogják elérni.

2010. június 27., vasárnap

Tömegnyomor Metropolis-ban

Azon túl, hogy már a borító is kissé túlzsúfolt, maga a film is az lesz. A szeptemberben megjelenő Superman/Batman: Apocalypse-ban a két címszereplőn kívül találkozhatunk Supergirl-lel, mivel a fősztori az övé lesz (kérdés, akkor miért nem az ő nevével megy a cím - talán, mert a Supergirl képregény még mindig az eladási lista végén kullog). Superman is összeakasztja a bajszát Darkseid-dal, Batman-nak nehézségei akadnak egy nyomozásban, és még Wonder Woman is benéz, hogy nehogy véletlenül kimaradjon a buliból. Ez a sztori valóban felér egy katasztrófával... akarom mondani apokalipszissel.

2010. június 26., szombat

Várólista, avagy most akkor mi van?

Most, hogy a munka java elhárult az útból, ismét jönnek a jóságok, hogy ne unatkozzunk.

Mai nap kikerült a Smallville képregény következő része, de vajon mi a helyzet a többivel? Megpróbálunk egy kis rendszert vinni a dologba, így mindig szerdán és szombaton számíthattok a képregényekre. A jövőhét Batman jegyében fog telni, az alábbi füzetek fognak magyarul felkerülni: Batman #698-#700, Detective Comics #864-#866, Superman/Batman Annual #4 (a nemsokára kezdődő Batman Beyond sorozat bevezetője, ami a jövőben játszódik) és a Superman/Batman #73 (a múltkori boszorkányüldözés sztori folytatása).

A Superman: Brainiac Attacks magyar felirata csütörtökön, de legkésőbb jövő hétvégére készül el, köszönjük türelmeteket.

Cassidy Freeman és Callum Blue adott korábban egy-egy audio-interjút, ennek kivonata holnap fog felkerülni az oldalra.

A Durance Magazin eddigi lefordítatlan számaira pedig szintén a közeljövőben lehet számítani.

Képregény - Smallville #1

Mi történik azzal a fiúval, aki elveszti apját a meteoresőben? Az erdő foglya lesz. De az erdő nem adja meg neki, amire a legjobban vágyik: egy apát. Ezért saját kezébe veszi sorsa irányítását, amikor felbukkan a megfelelő személy: Jonathan Kent.

LETÖLTÉS

Következő képregény: Batman #698




Kívánságműsor

Ahogy szaporodnak a DC Entertainment készülő/bejelentett filmjei, egyre több színész és készítő jelentkezik velük kapcsolatban:

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Jennifer Love-Hewitt, vagyis a Ghost Whisperer könnyfakasztó szereplője tökéletesnek gondolja magát az egyelőre még zöld utat nem kapott Wonder Woman film címszerepére, és ezért elmondása szerint mindent meg is fog tenni.

Wonder Woman-hez kapcsolódik, hogy az X-men filmek producere, Lauren Shuler Donner, mindenképpen szeretné, ha az ő csapata készíthetné el Csodanő filmjét. Az X-men filmek sikerét elnézve nem kétséges, hogy ezt a filmet is sikerre vihetnék.

A Batman 3 hamarosan kezdődő forgatásával kapcsolatban nyilatkozott Robin Williams, kedvenc komikusunk, hogy bizony ő is szívesen eljátszana egy szerepet a filmben.

A Batman filmben szerepelne, de konkrét elképzeléssel Jay Baruchel (legutóbb a Tök jó nő a csajom című filmben láthattuk a mozikban), aki Robin szerepében tudná magát tökéletesen elképzelni. Hajrá, Jay, talán még van időd egy kis izomzatot növeszteni...

Twitter-ről jelentjük...

Al Septien jó szokásához híven ismét válaszolt a rajongók kérdéseire Twitter-en keresztül:

A Durance Magazin legújabb számában is látható poszter megérkezett az írókhoz, amit ki is tettek (a képre kattintva nagyobb méretben is megnézhetitek):


Rajongók kérdésére elmondta, hogy Bruce Wayne, vagyis Batman semmiképp nem fog felbukkanni a Smallville-ban, elsősorban jogi problémák miatt. A Lois és Clark románc pedig még mindig tartogat egy egész évadra valót, így mindenki boldog lehet emiatt is.

James Masters-nak kicsi az esélye, hogy visszatérjen Brainiac-ként, de a rajongók egyébként találkozhatnak vele különböző rendezvényeken. 

Végül elmondta, hogy valószínűleg ott lesz a San Diego-i Comic Con-on, de inkább a közönség soraiban, mivel a panel inkább a szereplőkről és a főproducerekről szól.

Superman/Batman: Apocalypse DVD

Már korábban megírtuk, hogy a kb. egy hónap múlva megjelenő új DC animációs film, a Batman: Under the Red Hood DVD hátulján utalást tettek a következő animációs filmről, mely a Superman/Batman: Apocalypse címet kapta. Mint korábban is írtuk, a cím utalhat DarkSeid megjelenésére, a borítón pedig egyértelműen látszik a karakter. A DVD szeptember 28-án jelenik meg az USA-ban, rajta mutatkozik Zöld Íjász is, aki egyelőre egy kis filmet kapott. 

Fordított helyzet - Smallville

Az a helyzet igen gyakran megesett a Smallville történetében, hogy egy bizonyos képregényre tettek utalást, az viszont sokkal ritkábban, hogy a Smallville-re tesznek utalást egy képregényben. Most az utóbbi esett meg, mégpedig a Piros-Kék Maszatra tettek utalást a legújabb Superman/Batman füzetben (A falon lévő cikk címe szerint: A Piros-Kék Maszat nevet kap).


2010. június 25., péntek

Smallville forgatás

Jó hír, hogy a Smallville 10. évadának forgatása július 12-én, hétfőn kezdődik. "Nagyszerű volt Tom-mal találkozni tegnap az új évad miatt. Mindenki nagyon izgatott." mondta Kelly Sauders és Brian Peterson. Tehát van 13 napjuk, hogy összerakjanak nekünk egy promót a Comic Con-ra. 

Új karakter a Zöld Lámpás filmből

Újabb színész csatlakozott a film szereplőgárdájához Mike Doyle személyében, aki Jack Jordan-t fogja alakítani, Hal Jordan öccsét, Coast City későbbi kerületi ügyészét.
 


2010. június 24., csütörtök

Batman: Under the Red Hood - Az első klip

A ComicVine oldalán megnézhetitek az első klipet az animációs filmből, melyben Red Hood és Batman vitázik a bűnözők életének értékéről.

Twiterezzünk

A Lazarus (a 10. évad premier része) forgatókönyvét már javában írja az egyik író, egyelőre ugyan nem tudni, hogy ki, de Anne Cofell Saunders üzenetéből talán sejthető, hogy ő írja az első rész forgatókönyvét: Zavarba jött, miközben Lois-nak ír. Az ő karakterét tartja a legmókásabbnak, akinek valaha is írt. Szerintetek?

Al Septien is elmondott pár dolgot: az első rész forgatásának előkészületei jövő héten kezdődnek, tehát hamarosan várhatóak az első spoilerek. Al szerint lesz előzetes a Comic Con-on, annak ellenére, hogy a forgatás elég későn kezdődik, valamint biztos, hogy információk tömegét kapjuk a rendezvényen. Várjuk!

2010. június 22., kedd

DCU Online - Animációs verseny

A világ minden tájáról jelentkezhettek animátorok a Sony versenyére, a nyertesek pedig segíthettek a játék animációjának kidolgozásában. A munkájuk gyümölcsét mutatja be ez a videó, melyben azt is megfigyelhetitek hogyan dolgoznak az animátorok.


Durance Magazin - Szülinapi szám

Tegnap, június 21-én volt Erica Durance 32. születésnapja. Ennek alkalmából jelent meg a Durance Magazin speciális, szülinapi kiadása, mely tartalmazza a rajongók jókívánságait és melyet elküldtek a színésznőnek Vancouver-be. A számot itt tudjátok letölteni.

A szülinappal kapcsolatban volt egy trend esemény is Twitter-en, jelenleg úgy tudjuk, hogy sikerült a dolog (ami nem kis teljesítmény a foci vb és a Disney fizetett Toy Story 3 folyamatos trendelése miatt).

Audiointerjú Callum Blue-val

Zod megtesítesítőjével, Callum Blue-val készített interjút a Geek Syndicate, amit itt találtok meg. Callum a 9. évados szerepéről és tapasztalatairól beszél.

2010. június 21., hétfő

MegaMind - Superman áthallásokkal

November 5-én kerül a mozikba a Dreamworks (Shrek, Kung fu Panda) következő animációs filmje, a Megamind. A film rengeteg utalást tartalmaz a Superman sztorira: köpenyes repkedő hős, Metro City, riporter barátnő, kopasz főgonosz és persze egy minden lében kanál asszisztens.


2010. június 20., vasárnap

Batman: Brave and the Bold

És akkor íme a Wii-re megjelenő játék ún. gameplay videói, amiben magát a játékot láthatjuk működés közben. A los angelesi E3 kiállításon lehetett először kipróbálni.




Batman: A Sötét Lovag 27 ezer dollárból

Christopher Nolan 152 perces alkotása 185 millió dollárba került. Ez a 30 perces rajongói újrafeldolgozás 27 ezer dollárba. Melyik tetszik jobban?


Cassidy Freeman fesztiválozik

Cassidy Freeman résztvett a 14. Annual Playhouse West Film Fesztivál Gáláján, íme a képek (a teljes galéria megtekintéséhez kattints a képre):


Al Septien jelenti

Al Septien mindig is szívesen válaszolt a rajongók kérdéseire Twitteren keresztül. Íme egy rövid összefoglaló:

Az 1. rész terveit korábban már leadták a csatornának, a forgatókönyvet pedig már elkezdte az egyik író. A 2. és 3. részt a jövő hét folyamán továbbítják, illetve elkezdték az ötletelést a 4., vagyis a 200. epizód történetére. Szívesen fogadta a rajongók ötleteit, többek között elmondta, hogy mind a fekete, mind a piros-kék ruhát előnyben részesíti, céljuk pedig az, hogy Clark-ot elvezessék a Superman-é váláshoz.

A rajongók érdeklődtek Tom Welling iránt is, hogy ott lesz-e a július 25-i Comic Con Smallville panelen. Erre Al nem tudott választ adni, mivel eddig ő sem tudta, hogy pontosan mikor is lesz a panel. Greg Beeman-ről is kapott kérdést, aki a Salvation-t rendezte, hogy részt vesz-e a Smallville munkálataiban, de Al elmondta, hogy ugyan részt vesz a munkában, de nem teljes időben, mivel Steven Spielberg új sorozat projektén is dolgozik. Az íróknak ugyan már megvan a terve a teljes évadra, de mindig nyitottak az új ötletekre.

Kelly Sauders és Brian Peterson pedig Facebook-on keresztül mondott köszönetet a rajongóknak a kívánságlisták és a rajongói promóciós anyagokért.

2010. június 18., péntek

Új Batman: Under the Red Hood Promó

Közeledik a legújabb DC animációs film megjelenési dátuma, így szaporodnak a promó anyagok is. Itt egy újabb kép Red Hood-ról, mely kattintásra megnő.


Újabb DC karakter kap(hat) sorozatot?

Úgy tűnik, esély nyílhat rá, hogy újabb DC karakter kapjon élőszereplős sorozatot: Kék Bogár, polgári nevén Blue Beetle. A részletes bemutatót Geoff Johns fogja tartani a Comic Con-on, ám ebben a videóban megnézhetünk egy nagyon rövid részletet, kb. az 50. másodpercnél.


DCU Online előrendelés

Akit érdekel a DC Universe Online MMORPG játék, akkor előrendelheti Amazon-on Playstation 3-ra, PC-re valamint a PC-re megjelenő gyűjtői változatot. A pontos megjelenési dátum is ismert: november 2. Tehát valószínűleg a szerverek is ekkor indulnak. Az előfizetési díjakról egyelőre nincs hír.

Superman - The Unofficial Webseries

Korábban már jeleztük, hogy egy kisebb színészcsoport Superman web-sorozat készítésére vállalkozott, melynek első évadja 12 részes lesz. Íme az első rész:


2010. június 17., csütörtök

Smallville - Comic Con

A Smallville panel a San Diego-i Comic Con-on július 25-én, vasárnap lesz. Pontos kezdési időpontról még nem tudni, de ezek szerint vasárnap-hétfőn számíthatunk videókra és információkra a rendezvényről.

Rövidek

Javában zajlik az E3 Los Angeles-ben, melyen a Sony Online bemutatta a DCU Online hivatalos trailerét, de emellett kaptunk egy rakat screenshot-ot is, amit itt nézhettek meg (összesen kb. 260 képet).

Hétfőn, június 21-én lesz Erica Durance születésnapja, ezen alkalomból pedig ismét Twitter Trend Esemény lesz, ahogy azt már korábban jeleztük. A móka magyar idő szerint éjfélkor kezdődik, az üzenetekbe írandó hashtag pedig #HappyBDayEDurance.

Akinek tetszett a 9. évad, az hasonló élményre számíthat a 10. évadban is, mivel az évad összes írója résztvesz az új évad munkálataiban, köztük az újonc John Chisholm is, akinek a Checkmate című részt köszönhetjük.

Nem felejtsétek el, hogy ketyeg az óra és közeleg a FanArt verseny nevezési határideje. Az első helyezett (akinek személyéről ti döntötök) egy 9. évad eredeti Smallville DVD-t nyer.

Vége a hajtásnak, újra jönnek a jóságok. Hétvégétől ismét érkeznek a képregények, valamint hamarosan az első lefordítatlan film, a Superman: Brainiac Attacks magyar felirata is.

75 éves a DC - Jönnek az ajándékok

A DC Comics idén ünnepli 75. születésnapját, melynek keretében rengeteg ajándékkal igyekeznek kedveskedni nekünk. Elsők között a legsikeresebb képregény-adaptációjukat jelentetik meg újra DVD-n, nem kevesebb, mint 31 percnyi eddig még sehol nem látott jelenettel. Nem másról van szó, mint a Batman - Sötét Lovag című filmről. A 31 perces extrából a videón megtekinthetünk egy részletet.


Smallville 9. évad DVD

Vége a pletykáknak, a WB hivatalosan is kiadta a Smallville 9. évados DVD-jének információit. A DVD szeptember 7-én jelenik meg az Egyesült Államokban, majd valamikor októberben Nagy-Britanniában (ami számunkra lesz érdekes, a régiókód miatt).

Az extrák között lesz egy Zod-dal kapcsolatos dokufilm, ami bemutatja az évadban bemutatott Zod-Clark viszonyt, valamint, hogy ez hogyan történt a képregényekben. Bemutatja Zod eredettörténetét és a más médiákban való megjelenését is.

Ezen kívül a lemezeken helyet kap egy JSA dokufilm is, ami bemutatja a '40-es években kitalált szupercsapat, az Igazság Szövetségének háttértöténetét, illetve, hogyan is kerültek Smallville-be.

Audiokommentárt kapunk az Idol és a Kandor című részekhez, a készítőkön kívül Erica Durance és Callum Blue közreműködésével, valamint a megszokott kihagyott jeleneteket.

2010. június 16., szerda

Smallville 1-9. évad DVD szett

Amikor megjelenik, ilyen lesz:


Újabb hivatalos Smallville Promó

Emlékeztek a múltkori csilli-villi OMFG Emmy-kampányra? Aki esetleg hiányolná a képet, itt a felirat nélküli verziója:

Smallville 10. évad

Megérkezett az első információ az új évadról, mégpedig az első rész címének képében. A 10. évad első részének címe: Lazarus.

A névvel találkozhattunk már korábban a Smallville-ban, amikor az szérum formájában felélesztette az embert 12 órára (Adam Knight). A képregényekben pedig, elsősorban a Batman sztoriban létezik egy Lazarus-"mocsár" nevű mágikus katyvalék, ami meggyógyítja és majdnem halhatatlanná teszi az embert. Vajon melyik fog szerepet játszani Clark megmenekülésében?

Az információért köszönet a KryptonSite-nak.

2010. június 15., kedd

DCU Online E3 Trailer

Megérkezett a játék hivatalos trailere, amit a Sony ma mutatott be a los angelesi E3 kiállításon.


2010. június 14., hétfő

Röviden...

Teen Choice Awards: a Smallville-t idén két kategóriában is jelölték az elsősorban a tinik körében népszerű díjra: legjobb TV-sorozat (fantasy-sci/fi kategóriában) és a legjobb TV-s színész kategóriában Tom Welling-et (szintén fantasy-sci/fi kategóriában). Az augusztus 9-én lévő díjátadóig ezen a linken tudtok szavazni (kicsit trükközni kell, mert 13 és 19 év közöttiek szavazhatnak).

Újabb Twitter Trend Esemény: június 21-én újabb trendesemény lesz, még pedig Erica Durance születésnapja alkalmából: #EricaDurance. Részletek később.

Készül a 200. epizód! Legalábbis most tartanak a tervezés fázisában, írta meg Twitterén Al Septien, a Smallville egyik írója. Az évad premier tervét már elküldték a csatornának, így hamarosan elkezdi valamelyik író a forgatókönyvet is. Kíváncsian várjuk a 200. rész spoilereit (persze a többit is).

Hétvégén zajlott a 32. Superman Celebration Metropolisban, Illinois államban. Itt és itt megnézhetitek az eseményen készült fotókat, melyeken többek között Laura Vandervoort és Sam Witwer is feltűnik. Az eseményen leplezték le Lois Lane szobrát is, akit Noel Neill-ről mintáztak, aki a 40-es évek Superman sorozatában alakította a kotnyeles riporternőt.

Smallville Promóciós képek - 8. évad

A legutóbbi két Erica Durance képről közben kiderült, hogy 8. évados promóciós képek, melyeket a The WB most tett közzé. Ehhez a két képhez csatlakozik egy Tom Welling-ről készült is.

2010. június 13., vasárnap

DCU Online - Méregcsók

Újabb karakter a novemberben  megjelenő DCU Online játékból: Méregcsók. A kép kattintásra nő, ami egyben háttérkép is.

2010. június 12., szombat

DCU Online - E3 trailer

Kedden kezdődik a legnagyobb videójáték kiállítás az E3 Loas Angeles-ben, melyen további részleteket tudhatunk meg a játékról. A kiállításon debütáló trailerből nézhetünk meg egy előzetest.

Nagyító: ki mit csinál nyáron?

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Erica Durance a Smallville forgatási szünetében a Sohpie című filmet forgatja (egész pontosan május 31 és június 25 között Hamilton-ban és Toronto-ban, Kanadában). A történet szerint Sophie meg akarja menteni barátját, Limbát, az elefántot, akit szüleit eladtak, hogy a kislány egy neves balettiskolába járhasson. Sophie elhatározza, hogy híres táncos lesz belőle és visszaszerzi az elefántot.

Erica karaktere Natalia, Sophie legjobb barátja, aki egyébként selyemtornász a cirkuszban, melynek Sophie szülei a tulajdonosai.

Tom Welling legújabb munkájának, a Hellcats című sorozatnak is javában folyik a promótálása, az ősszel induló pompomlányos sorozat legújabb reklámját tette közzé a CW.

Superman Celebration 2010

Superman-t ünneplik ismét Metropolisban, Illinois államban, idén már a 32. alkalommal. Hatalmas felfordulás jellemzi ilyenkor a várost, minden Superman-hez kapcsolódó múzeum és üzlet nyitva áll az érdeklődő rajongók előtt. A rendezvényen találkozhatunk a filmekkel, relikviákkal és Superman-hez köthető ismert emberekkel. Ma a Smallville két szereplője, Sam Witwer és Laura Vandervoort fog autogramot osztani. Tegnap pedig a korai Superman sorozat Lois Lane-je, Noel Neill már korábban bemutatott szobrát leplezték le, melyről egy videót is megnézhettek ide kattintva.

2010. június 10., csütörtök

DCU Online videó: Suicide Slum

Metropolis városának egyik híres kerülete is bekerült a novemberben PC-re és PS3-ra megjelenő DC Universe Online játékba, melyről egy bemutató videót is megnézhetünk: 



A Batman 3 egyik gonosza: Rébusz


Pletykák szerint, legalábbis a Hollywood Reporter pletykásai szerint, Joseph Gordon-Levitt a legesélyesebb Rébusz szerepére, amennyiben Christopher Nolan valóban ezt a karaktert választja a legújabb Batman széria harmadik részének egyik gonoszául. Azt is pletykálták, hogy Joseph-et eredetileg Joker szerepére szánták, de Nolan nemrég elmondta, hogy Joker semmilyen formában nem fog visszatérni a folytatásban. A karakter és a színész szereplését még nem erősítették meg hivatalosan.

Jennifer Love Hewitt mint Wonder Woman?

Ahogy szivárognak a hírek a DC nagy szuperhőseinek készülő filmjeiről, sokakat foglalkoztat a gondolat, hogy mi lesz Wonder Woman-nel? Egyelőre nincsenek hírek az amazon hercegnő kalandjainak megfilmesítéséről, de az biztos, hogy Jennifer Love Hewitt (a nemrégiben elkaszált sorozat, a Ghost Whisperer főszereplője) szívesen bújna Diana hercegnő bőrébe.

HumorZóna: Simpsonék és a Batman bagázs

Látatlanban lövöldözünk

Bár 2011 június 17. még messze van, már most biztosra vehetjük, hogy készül a Zöld Lámpás film folytatása. Greg Berlanti-t, Michael Green-t és Marc Guggenheim-et ismét felkérte a stúdió, hogy készítse el a forgatókönyvet, azonban emellett egy másik projektre is megbízást kaptak: a Flash film forgatókönyvének megírására. Annyit tudni erről, hogy Geoff Johns mostani munkáin alapul majd a sztori és a Barry Allen féle Flash lesz a film karaktere.

2010. június 9., szerda

Nézzétek, fenn az égen! Egy repülő? Egy madár? Adidas!!

A Converse után az Adidas is beszáll a Superman bizniszbe. A WB és a DC Dwight Howard-dal (az Orlando Magic kiváló kosarasa) és az Adidas-szal készül Superman termékeket piacra dobni 2010 karácsonyán. A termékskála a cipőktől kezdve a melegítőkön át talán egyenesen a zoknikig fog terjedni. 

A Comic Con és a Smallville

Korábban felreppentek olyan pletykák (vagy inkább félelmek?), hogy a Smallville stábja nem lesz jelen a San Diego-i Comic Con-on július 22 és 25 között. Később Cassidy Freeman (Tess) megerősítette, hogy ő biztosan ott lesz, most már pedig az is biztos, hogy lesz Smallville panel. Azt továbbra sem tudjuk, hogy Cassidy-n kívül a stábból még kik lesznek ott, de itt megnézhetitek a teljes listát, hogy eddig milyen sorozatok kaptak panelt a találkozón. A lista változhat, ahogy közeledik július vége.

2010. június 8., kedd

A Smallville stábját az Oprah Show-ba!

Oprah Winfrey műsora 2011-ben végetér, ezért megadta a lehetőséget a nézőknek, hogy kérjék, kik legyenek az évad vendégei. Sok Smallville rajongó szívesen látná kedvenceit ebben a műsorban, ezért érdemes elküldeni a kéréseket, amit  itt tudtok megtenni.

Rövidek

Aki látta a Sin City és a 300 című filmeket, bizonyára hallott Frank Miller nevéről is, aki különleges rajz stílusával és történeteivel örvendezteti meg nagy ritkán a képregény olvasókat. Korábban elkövetett műve, a Batman: Year One alapján készül a következő DC animációs film, bemutatója egyelőre ismeretlen, hiszen előtte még két másik DC animációs film is megjelenik: először a Batman: Under the Red Hood címmel júliusban, illetve a Superman/Batman: Apocolypse novemberben. Annyit tudni, hogy a WB megerősítette a film elkészülését, igaz bemutató naptárjukban még nem szerepel. A DVD-n megjelenő film mellé kapunk egy kisfilmet is a szokásoknak megfelelően, amely ezúttal egy Zöld Íjász film lesz.


Matt Mitovich összefutott Michael McKean-nel, akit mint Perry White-ot ismerhetünk a Smallville kapcsán. Michael két dolgot mondott el: Perry White is szerepel Tom Welling azon listáján, amelyen azok a karakterek kaptak helyet, akiket szívesen viszont látna a 10. évadban. Mivel Tom mostmár főproducer, akár meg is valósulhat ez a nevezett lista. A másik dolog pedig az Erica Durance-szal (Lois Lane) kapcsolatos munkával kapcsolatos: Erica csodálatos. Smallville-hez kapcsolódik a hír, hogy Al Septien jelezte Twitter-en, hogy az írói munka már a 2. és 3. epizód történetének kidolgozásánál tart. Reméljük, hamarosan valamilyen aprócska spoilert is elhintenek azon kívül, hogy epikus lesz. Turi Meyer korábban jelezte, hogy egyelőre még nem adhatnak ki spoilereket.

2010. június 7., hétfő

Smallville - A kulisszák mögött

Ezt a képet az Idol című rész forgatásán készítette egy rajongó, Erica Durance-t láthatjátok rajta. Hogy hol? Nekem is eltartott egy kis ideig, míg megtaláltam...

Pletykazóna: Smallville 9. évad DVD - USA

Egyes források szerint a Smallville 9. évad DVD-jének megjelenési dátuma szeptember 14.,  amit hivatalos forrás még nem erősített meg. Mivel az Egyesült Államok megjelenési dátumáról van szó, ezért mi még különösebben nem örülhetünk, hiszen a régió kód még nem teszi lehetővé, hogy itthon is megnézzük (kivéve persze, aki speciális lejátszóval rendelkezik valaki).

A Batman 700. füzete

Szerdán jelenik meg az Egyesült Államokban a Batman képregény-sorozat 700. része, melyben mindhárom Batman felbukkan: Bruce Wayne, Dick Grayson és Damian Wayne. A hétvégén a Batman rajongók örülhetnek, mivel ezzel a számmal együtt érkezik a #698 és #699-es szám is magyarul. Addig is itt egy kis előzetes a 700. számból.


Smallville - Nyári trailer

A Smallville 9. évadának végével elkezdődött a nyári ismétlés a CW-n, melynek itt a trailere. Újdonságot nem érdemes várni tőle.


Erica Durance

Megjelent két kép Erica egyik fotózásáról:

imagebamimagebam

2010. június 6., vasárnap

A Smallville és a Leo Awards

Tegnap osztották ki a Leo Díjakat, a Smallville pedig hat jelöléssel büszkélkedhetett. Az egyiket sikerült is díjra váltania: a legjobb kaszkadőr koordinációért dráma sorozatban díjat Jacob Rupp kapta, aki a Rabid című rész kaszkadőr-jeleneteiért felelt. A rendezvényen egyébként Kristin Kreuk is feltűnt.


2010. június 5., szombat

Kishírek

Erica Durance új filmen dolgozik, melynek címe Sophie, karaktere pedig Natalia lesz a filmben. A történet egy tizenhat éves lányról szól, Sophie-ról, aki a szülei cirkuszában nőtt fel és imádja a balettet és az állatokat. A szülei kénytelen eladni Limbát, az elefántot, hogy fedezni tudják a lány balett iskolájának kiadásait. Amikor Sophie erről tudomást szerez, elhatározza, hogy híres táncos lesz belőle és így visszavásárolhatja Limbát. Megismerkedik Blake-kel, aki szintén segít neki az elefánt visszaszerzésében. 

Kristin Kreuk is új filmet forgat, Vampire címmel, melynek kulisszái mögé nézhetünk ebben a videóban.

A Smallville Helen Bryce-a, Emmanuelle Vaugier pedig a nyári kémsorozatban, a Cover Affairs-ben fog feltűnni.

Smallville - Salvation Promó képek

Az albumban megnézhettek 15 elfeledett Salvation promó képet, amit a CW most adott ki. A galéria megtekintéséhez kattints a képre (a fotók HQ minőségűek)


Első promóciós anyag Zöld Lámpásról


A jobb oldali képen, igaz egyelőre animációs/CGI formában, de láthatjuk a jövőre bemutatásra kerülő film első promóciós képét Zöld Lámpásról. Jól kivehető a képen a filmhez újratervezett lámpás gyűrű is. Ha valakinek ismerősnek tűnne a kép, ennek oka, hogy az inspirációt a Green Lantern képregénysorozat legújabb, 4. sorozatának 10. füzetének egyik rajza adta (bal oldali kép) a promó anyag elkészítéséhez. A WB-nél megerősítették, hogy ez az anyag szintén a jövő héten Las Vegas-ban megrendezésre kerülő licensz értékesítő showra készült, ahol a film kapcsolódó anyagainak jogait értékesíti a WB és a DC.

Az első hivatalos Zöld Lámpás plakát

Vagy olyasmi... Jövő héten kerül megrendezésre Las Vegas-ban egy ún. promó show, melynek keretein belül cégek értékesíthetik termékeik licensz jogait. A Warner Bros. és a DC pedig ezzel a plakáttal fogja reklámozni a készülő Zöld Lámpás filmet, hogy a hozzá kapcsolódó promó jogokat eladhassa. Itt ilyen jellegű termékekre kell gondolni, mint pl. egy-egy nagyobb film bemutatásakor a McDonalds-ban vagy a Burger King-ben felbukkanó pici játékok. Az már biztos, hogy a Mattel játékforgalmazó bevásárolt, hiszen a 2010-11 folyamán bemutatásra kerülő Young Justice-hoz is megvette a forgalmazási jogokat Superman, Batman és Zöld Lámpás mellett.

Pletykazóna

Az imdb.com rendszeres látogatói észrevehették, hogy a honlap szerint a Smallville tizedik évadja szeptember 24-én kezdődik és az első rész címe Birhtright (születési jog). Mielőtt bárki is bedőlne ennek az információnak, az imdb az utóbbi időben megbízhatatlan lett, valamint azt sem szabad elfelejteni, hogy az írók június 1-én kezdték csak meg a munkát, így nem valószínű, hogy a dátum és a cím helyes lenne. Hivatalos megerősítésig tehát az ilyen információkat nem érdemes tényként kezelni. A producerek megerősítették: kitaláció az egész.

A CW csúnyán beszél - Emmy-díj Promó

A CW csatorna először állított össze promóciós anyagot az Emmy-díj kampányhoz, amellyel a Vampire Diaries, a Gossip Girl, a Supernatural és a Smallville sorozatait reklámozza a nézők számára, akik majd szavazataikkal döntenek a díjakról. A csatorna elődjének, a The WB-nek olyan kritikailag elismert sorozatai, mint a Buffy, a vámpírok réme, az Everwood vagy a Szívek Szállodája sem nyerték el a neves tévés díjat soha. A kampány az OMFG elnevezést kapta, és brosúrához mellékelt DVD-n a Smallville részéről az Absolute Justice próbálja elnyerni a nézők kegyeit a szavazáshoz. A kampánycsomag brosúrájának Smallville oldalát nagy méretben is megnézhetitek az alábbi képen (A nagyobb méretért kattins a képre).


2010. június 4., péntek

Filmhírek

Christopher Nolan nyilatkozott az Inception című filmjéről az Empire magazinnak és többek között a készülő Batman és Superman filmekről is nyilatkozott egy keveset:

- Joker nem fog visszatérni a harmadik részben, így Heath Ledger helyett nem keresnek új színészt a szerepre. Bár eredetileg a Sötét Lovag története két részes film lett volna, a harmadik rész más történetet vesz fel.

- Nolan még nem erősítette meg, hogy a Batman 3-at is ő rendezné. Az biztos, hogy ő a film producere, öccse pedig az ő és David Goyer ötletéből írja a forgatókönyvet, de rendezői szándékairól egyelőre nem nyilatkozott.

- A készülő Superman filmmel kapcsolatban elmondta, hogy a WB-nél mindenki nagy izgalommal fogadta a David Goyer-rel közösen kitalált történetet, ami a szuperhőst visszavezetné gyökereihez és ezzel könnyebben beilleszthető lenne a modern környezetbe a 30-as évek világától eltérően (Amikor is Superman kalandjai kezdődtek és az akkori történetek még erősen kötődtek a kor aktuális történéseihez).

- Superman és Batman nem fognak egy filmben szerepelni. Bár mindkét film producere Nolan, úgy gondolja, hogy a két hős olyan karakterisztikus, hogy elnyomnák egymást egy közös filmben. Kíváncsian várja a Marvel csapatfilmjeit (pl. az Avengers-t), de erősen szkeptikus a filmek sikerét illetően.

DCU Online videó - The Flash

Az alábbi videóban megnézhetjük The Flash szupersebességét hogyan alkalmazták a novemberben megjelenő játékban. A képességet mi is adhatjuk karakterünknek, felfuthatunk a falon és a harc közben is használhatjuk.


2010. június 3., csütörtök

Batman: The Brave and the Bold Videójáték

Annyi animációs sorozat után Batman kalandjait videójáték formájában is élvezhetjük. A játék a Cartoon Network-ön futó Batman: The Brave and the Bold sorozat karaktereinek sztoriját dolgozza fel, a sorozatban megszokott animációs formában. A játék Nintendo Wii-re és DC-re jelenik meg, a dátum egyelőre ismeretlen. Ide kattintva megnézhetitek a játék trailerét. (Annyi biztos, hogy nem várhatunk tőle Batman: Arkham Asylum grafikai szintet.)

Sam Jones III a Smallville-ról

A TVstar.com készített vele interjút, amiben a Smallville-ben eltöltött időről is beszélt röviden.

TVstar: Hogy tekintesz vissza a Smallville-ra? Milyen tapasztalatokat szereztél annak a sorozatnak a készítése során, amely végül már a tizedik évadjánál tart? És milyen gyakran ismernek fel az emberek, mint Pete Ross?

Sam Jones III: Csak jó emlékeim vannak a Smallville-ról. Nagyon sokat tanultam ebből a műsorból. Ez volt az első alkalom, hogy egy sorozat főszereplője voltam. Megtanultam, milyen a munkamorál egy ilyen műsorban, ami nagyon sokat segített a műsor utáni tíz éves karrieremben. Még mindig felismernek, mint Pete Ross-t. Az a karakter nagyon sokat jelentett nekem, mert a képregényekben Pete Ross fehér, de a készítők meg merték kockáztatni, hogy egy színesbőrű színésznek adják a szerepet, akit a legjobbnak találtak a szerepre.

2010. június 2., szerda

Képregény - Superman/Batman #72

Superman éppen űrtúrán van, Batman pedig az éjszakai fényekben gyönyörködik, amikor megszólal a vészcsipogó: Lois Lane veszélyben van! Ezúttal Batman-re hárul a feladat, hogy megmentse Lois-t, mielőtt Superman visszatér és a bűnözőknek komoly baja esne.

LETÖLTÉS 



Ismerős arcokat a Superman filmbe!

Ezzel a mottóval lehetne indítani azt a kampányt, amit rajongók indítottak, hogy a 2012 karácsonyán mozikba kerülő Superman filmben kedvenc Clark Kent-jüket és Lois Lane-jüket, vagyis Tom Welling-et és Erica Durance-t láthassák. A casting megkezdéséig még van esély, így ha te is ezt a párost támogatnád a filmben, írd alá ezt a petíciót. Facebook és Twitter felhasználóval is alá lehet írni, de ha egyik sincs, az sem akadály, neved és email címed megadásával is megteheted.

Rekordok

1245 ember gyűlt össze Melbourne-ben, hogy megdöntse az alig egy hete felállított rekordot: a legtöbb egy helyen tartozkodó szuperhős jelmezbe öltözött ember rekordját. A korábbi rekordot London-ban állították fel, a Twickenham stadionban. Az alkalom pedig nem más, mint hogy a DC Comics idén 75 éves. Kíváncsi vagyok, hogy vajon a rekord megdől a Comic Con-on júliusban?

Egy másik rekord is megdőlt, a rekorder pedig nem más, mint Tom Welling. Korábban a Smallville a 10. évados berendeléssel meg fogja dönteni a leghosszabb ideje, folyamatosan futó sci-fi sorozat rekordját, amit eddig a Csillagkapu című sorozat tartott. Tom azonban az új évad berendelésével a leghosszabb ideje alakítja Clark Kent-et, vagyis Superman-t, ezzel Christopher Reeve-et is megelőzve.

2010. június 1., kedd

San Diego Comic Con 2010


Közeleg a Comic Con, a legnagyobb képregénnyel kapcsolatos találkozó, és az már teljesen biztos, hogy a Smallville panelen ott lesz Cassidy Freeman, vagyis Tess. Ezt maga a színésznő erősítette meg. Izgatottan várjuk, mit fog elmondani a karakter visszatérésről. 

DCU Online

A két éve készülő online multiplayer játéknak nyílvánosságra hozta megjelenési dátumát a Sony Online Entertainment, a játék kiadója. A játék 2010 novembere folyamán fog megjelenni PC-re és PS3-ra. A játékosok a DC Universen keretein belül megalkothatják saját hősüket vagy gonoszukat, hogy az ismert hősök és gonoszokkal vállvetve vagy épp ellen küzdjenek. További részleteket ígérnek a játékról a nyári E3 rendezvényen. 

John Schneider a Phoenix Con-on


John Schneider és James Masters a Phoenix Con-on járt, ahol John Schneider többek között a Smallville-ról is beszélt. Mivel a feliratért felelős tagunk kissé elfoglalt, egy részletes leírással próbálom kitölteni a hiányt, amit a tovább mögött olvashattok. Ha esetleg valaki kíváncsi Schneider előadására, ide kattintva megnézheti. Ezen kívül beszél még az ötödik évados Clark és Lana közötti szexről.

Rövidek...

Szavazzunk

A Sci-Fi Wire oldalán szavazhatunk kedvenc sci-fi sorozatunk évadzárójára. A listán a Smallville is helyet kapott, így Smallville/Superman rajongóként illik legalább egyszer szavazni. A Legend of the Seeker rendesen elhúzott, ennek oka, hogy a rajongók mindenképp be akarják bizonyítani, hogy az egyébként kaszát kapott sorozat érdemes a folytatásra hatalmas rajongótáborát elnézve. (Amit személy szerint én nem értek, hogy mit keres a listán, lévén fantasy sorozat, nem pedig sci-fi)

Az ew.com két szavazást is meghírdetett, az egyik a szezon finálék díja (többek között legjobb halál, utált karakter távozása, méltó lezárása egy különben borzalmas évadnak, borzalmas lezárása egy átlag évadnak, legjobb romantikus cliffhanger, legjobb nem-romantikus cliffhanger, legjobb csók, legjobb küzdelem - fizikai vagy szóbeli, legtöbb zsebkendőt igénylő pillanat, stb.), a másik pedig a kedvenc párosunk. Mindkét oldalon a hozzászólásokban tudunk szavazni.

Elkezdődött

Al Septien után Don Whitehead is megírta Twitter-en, hogy ma elkezdik a tanácskozást a 10. évad történéseivel kapcsolatban és előljáróban annyi biztos, hogy epikus lesz.

Nézettség

A Smallville évadfináléjának nézettsége 2,95 millióra növekedett a DVD-rögzítések számának nyílvánosságra kerülésével.

Twitter-kampány

A közeljövőben ismét több Twitter trend kampány lesz, az egyik a #HappyAnniversaryClois az Action Comics első számának 72. évfordulója alkalmából, a másik pedig a Clois eljegyzési kampány, amiről majd a weboldalukon tudhatunk meg információkat.

Zöld Lámpás Kampányőrület

Jövő nyáron mutatják be az új Zöld Lámpás filmet, egész pontosan június 17-én. A WB és a DC is megerősítette, hogy ennek alkalmából kedvenc Lámpásunk nagyobb figyelmet kap, mint eddig bármikor, mindezt a mozifilm premierje alkalmából. Jövő májusban érkezik az első Zöld Lámpás videójáték, melyet a DVD megjelenő animációs film követ, amely a Green Lantern: First Flight animációs film folytatása. Utána érkezik maga a mozifilm, végül a Cartoon Network-re érkezik az animációs sorozat. Geoff Johns pedig megerősítette, hogy abban az időszakban az átlagosnál még több képregény fog megjelenni.

Képregény - Superman's Pal: Jimmy Olsen #2


 Mai képregényünk ugyan nem szerves része a Codename: Patriot-nak, de mindenképp nélkülözhetetlen a sztori teljes megértéséhez. A történet pedig a World against Superman story-arc-ban folytatódik tovább.

Következik: Superman/Batman #72