2010. szeptember 30., csütörtök

Smallville - Ünnepi epizód

A november 5-i, Ambush című epizód Hálaadás napi epizód lesz.

Smallville - Don Whitehead tweetjei (Spoileres lehet)

- A Lazarusba Chloe és Oliver véletlen összeütközése az utolsó jelenetben olyan dolog volt, amit Brian Peterson és Kelly Souders már a 10. évad munkálatainak kezdetén akartak.
- A zavarbaejtő szituációnak, amelyben a tábornok és Lucy találja Lois-t, Clark is részese.
- Arról, hogy Lois tudja a titkot: mielőtt Clark előtt is kitudódna, egy kicsit élveznünk kell a mókát.
- Lucy Lane-ről: már felnőtt, de még mindig vannak olyan dolgai, melyeken dolgoznia kell.
- Egy Clois rajongói lista 12 pontjából (a titok teljes feltárása, lánykérés, 'szeretlek', szex, összeköltözés, stb.) nagyon sok mondhatni, talán megvalósul...
- Ami Sam Lane-t leginkább jellemzi az Ambush-ban: katona és apa.

Batman - A rendező...

Bár sosem volt kétséges a rajongók körében, Christopher Nolan megerősítette, hogy a harmadik epizódot is ő fogja rendezni. Michael Cain pedig elmondta, hogy a forgatás valószínűleg jövő májusban kezdődik majd, bár arról, hogy karaktere, Alfred visszatér-e, nem tudott nyilatkozni, mivel még nem keresték meg semmilyen ajánlattal.

Smallville - Spoilerek Ausiello-tól

A tovább mögött a Homecoming-ról és a 10. részről olvashattok.

2010. szeptember 29., szerda

Smallville - Szuperhősök, ha találkoznak

2011 május 20. és 22. között kerül megrendezésre a Superheroes 2011 rendezvény Sevilla-ban, Spanyolországban, ahol közönségtalálkozón vehetnek részt a rajongók, többek között majd a Smallville szereplőivel is. Személyes fotózásra, illetve aláírásuk begyűjtésére is lehetőség lesz. Eddig hivatalosan Justin Hartley megjelenését jelentették be, Erica Durance-é tárgyalás alatt, a többiekről még nem tudni semmit. Az árakról, a helyszínről a rendezvény honlapján tájékozódhattok, illetve jegyeket is ott tudtok vásárolni.

Smallville - Tom Welling interjú (Kryptonsite)

Milyen volt újra együtt dolgozni John Schneider-rel az évadnyitó epizódban?
Nagyszerű volt. Éveket dolgoztunk együtt, nagyon jó színész és ő a tökéletes Jonathan Kent. Nem tudnék mást elképzelni a szerepre, és amikor újra megjelent a forgatáson, olyan volt, mintha sohasem ment volna el, és rögtön Clark és apa lettünk. Fantasztikus volt.

A rajongók nagyon szeretik az általad rendezett epizódokat. Mesélsz nekünk erről a tapasztalatról, illetve, hogy mi várható ezzel kapcsolatban?
Szeretem csinálni és szeretek részese lenni a kreatív folyamatnak, hogy milyen lesz, mi történik a műsorban, hatással lenni a többi karakterre, megpróbálom a lehető legjobban csinálni és még annál is jobban.
Az epizód, amit rendezni fogok, nagy epizód lesz szerintem, a nagy hősök sztorijához kötődik, mint Zöld Íjász és az Igazság Ligája. Szeretek olyan epizódokat rendezni, amiben Clark-nak nagy dolgokkal kell megbirkóznia, és ez pont olyan epizód lesz.

Felkészültél lelkileg arra, hogy a Smallville utolsó szezonját készítitek?
Nem. Nem tudom, mit fogunk csinálni. Nem hiszem, hogy Kelly és Brian jól alszanak éjszakánként, mert gondolkodnak. Nagyszerűnek akarjuk megcsinálni, nagyszerűnek a rajongóknak, jól lezárni, befejezni. Most napról napra, epizódról epizódra haladunk, megpróbálunk mindent a lehető legjobban csinálni. 

Smallville - Forgatási túra Cassidy Freeman-nel (Feliratos)



Smallville - Allison Mack Chloe jövőjéről

Az IGN a 200. epizód partiján beszélgetett Allison Mack-kal, aki bár feltűnik a credits-ben, mégsem teljes értékű tagja a 10. évadnak, hiszen Chloe feladta magát az előző rész végén Oliver szabadságáért cserébe, Allison pedig elhagyta Vancouver-t, hogy New York-ban állhasson színpadra. Allison elmondta, hogy az évad közepén visszatér, hogy egy rövidebb felbukkanással Chloe elvarrjon néhány szálat.
Allison nagyon büszke arra, hogy karaktere az egyetlen a sorozat főbb szereplői közül, akinek nincsenek képregényes gyökerei, sokat köszönhet a rajongóinak és úgy érzi tartozik nekik azzal, hogy Chloe megfelelő lezárást kapjon a sorozatban.
Az Oliver és Chloe kapcsolatról elmondta, hogy ötlete sincs, hogyan is fog folytatódni a dolog Chloe távozásával, de úgy gondolja, hogy majd lesznek közös jeleneteik, ahol lezárják vagy elvarrják kapcsolatuk nyitott kérdéseit, hogy hol is tartanak és merre is haladnak. Mivel Oliver egyben amolyan playboy is, ki tudja, hol lesz, amikor majd Allison visszatér a forgatásra.
Justin Hartley azonban elég magabiztosnak tűnt abban a kérdésben, hogy Oliver a közeljövőben biztosan nem keres új kapcsolatot, hanem megtesz minden tőle telhetőt, hogy megtalálja Chloe-t.
Bár a rajongók többsége biztos abban, hogy Allison visszatér az évad végére is, Mack csak annyit tudott hozzátenni, hogy még nem tudja, de próbálják összeegyeztetni a dolgokat.
Kelly Souders is megerősítette, hogy nagyon szeretnék viszontlátni Allison-t a sorozatzáró epizódban, de minden Allison és a sorozat idő összeegyeztethetőségén múlik. Nagyon szereti mindenki Allison-t, az pedig egyenesen csodálatos, hogy karaktere bekerült a DC képregényekbe is (karaktere a ma megjelenő Action Comics #893-ban debütál). Allison ezt hihetetlennek, de egyben szürreálisnak is tartja, hogy ha kezébe vesz egy képregényt, abban ő szerepel.
Allison arra a kérdésre, hogy milyen lezárást szeretne karakterének elmondja, hogy nézzük a műsort, mert biztos benne, hogy azt fogjuk látni, amit ő is szeretne a karakternek, és nem lenne jó most elárulni, elveszne a meglepetés.

Smallville - Supergirl Promó Képek


A teljes galéria megtekintéséhez kattints a képre.

Smallville - Válaszok a rajongói kérdésekre (Fancast) - Első rész

Néhány válasz spoileres lehet, ezért a tovább mögött olvashatják az információra kiéhezettek.

2010. szeptember 28., kedd

Smallville - Shield Preview Brian Peterson-nal (Feliratos)



Smallville - Clois spoiler

Matt Mitovich megosztott velünk egy kisebb információt egy bizonyos szóval kapcsolatban.

Smallville Petíció

Tom Welling egy korábbi nyilatkozatában kitért arra, hogy a rajongók indítsanak petíciót, hogy Michael Rosenbaum visszatérjen Lex-ként. A petíciót itt lehet aláírni.

Smallville - Al Septien tweetel

- Az írók most várják a visszajelzéseket a 11. és 12. rész kapcsán Kelly Souders-től és Brian Peterson-tól. A 10. részt most küldték meg a stúdiónak, a 9. rész pedig előkészítés alatt áll. Valamint Turi Meyer is visszatért rendezéséből az írói szobába.
- Kicsit várni kell az 'engedélyre', hogy személyes fényképeket is feltölthessen nekünk a 200. epizód partiról.
- Valaki megkérdezte, hogy Lex klónja félreinformált volt vagy hazudott az igazi Lex haláláról. A válaszhoz néznünk kell a műsort. Mit is képzeltünk?
- Chloe és édesanyja, Moira a '89-es meteorzáporban fertőzödtek meg, amikor keresztülhajtottak a városon.
- A 200. epizód party egyébként amolyan hamis kaszinóest volt, ahol zsetonokért lehetett különböző meglepetésekért játszani.
- Megpróbálják megvalósítani, hogy Clark mindközül meghallja Lois szívverését, ahogy a képregényekben is.
- Lex információi Clark-ról, a Maszatról és Lois-szal való kapcsolatáról onnan származik, hogy emberei figyelemmel kísérték minden lépését. Hogy ezt hogy paszírozták a klónok fejébe, megválaszolatlan kérdés.
- A 8. évadban a gömb hangja a gömbben lévő összes kandori hangja.
- A Lazarus-ból kivágott Chlollie csók-jelenet szerepel majd egy későbbi epizódban. Legalábbis dolgoznak azon, hogy így legyen.
- A fiatal Alexander még vissza fog térni. A Lazarusban égő játék egyébként azt mutatja, hogy bár Tess és Alexander között most minden rendben, mégis ott rejtőzik a gonosz.
- Azt nem tudja, hogy Erica a Teri Hatcher-rel felvett videóval fogja-e felvenni jelentét az Abandoned-ben.
- Még nem árulhatta el az Aquaman feleségét alakító színésznő nevét, de úgy hiszi, hamarosan nyílvánosságra kerül.
- Rao könyvét a megjelenő sötétség (vagyis Darkseid) távolította el a konzolból.
- Geoff Johns epizódja valószínűleg a szünet után készül majd.

Smallville - Cat Grant

Keri Lynn Pratt mondott el néhány gondolatot arról, hogy milyen fogatatásban lesz része karakterének, Cat Grant-nek elsősorban Lois részéről, amikor visszatér Afrikából és azt találja, hogy az újonc újságíró bizony bukik az ő szerelmére.
"Cat gyakran keveri magát bajba, főleg olyanba, amivel egyből a bajok közepén találja magát. Nem hiszem, hogy Lois el lesz ájulva. Szerintem inkább idegesíti, mint vetélytársat lát benne. Cat egyébként nagyon hisz az elveiben, mindent megtesz, hogy keresztülvigye és másokat is rávegyen, hogy ugyanazt gondolják. Pont ezért gyakran nem látja a teljes képet."

Superman - Bővült a rendezők listája

A lehetséges rendezők listája Darren Aronofsky-val bővült, így a jelenlegi állás szerint Duncan Jones, Jonathan Liebesman, Matt Reeves, Tony Scott és Zack Snyder az esélyes jelöltek a Superman film rendezői székére. Egyébként Ben Affleck is szerepelt korábban a listán, de úgy tűnik, el is tűnt róla. Egyébként Duncan Jones és Matt Reeves nem is tudtak arról, hogy szerepelnek a jelöltek listáján, sőt Duncan Jones Twitter-en keresztül még bocsánatot is kért azoktól a nézőitől, rajongóitól, akik a listán való szereplése miatt csalódásukat fejezték ki, miszerint egy Moon kaliberű film után nem feltétlenül örülnének, ha kedvenc direktoruk Superman filmet rendezne. Ezt a tweetet egyébként később törölte.


Smallville - Lazarus nézettség

A végső adatok szerint az évad nyitó epizódját, a Lazarus-t, 2,98 millióan nézték, a 18-49-es demó pedig 1,3 volt. 20:45-kor egyébként a nézők száma meghaladta a három milliót, az akkor mért adatok szerint 3,353 millióan nézték az epizódot.

Smallville - 200. epizód party képek





A partin készült egy interú Erica Durance-szal, melyet a Smallville-Hun oldalán magyarul is olvashattok ide kattintva. Köszönjük.

2010. szeptember 26., vasárnap

Smallville - Köszönet a rajongóknak

A Smallville készítői köszönetet mondanak minden rajongónak, amiért 10 éven keresztül kitartottak a műsorral és lehetővé tették, hogy ilyen messzire jussanak.

Smallville - 200. epizód buli + infók

Ide kattintva megnézhetitek a képeket, melyek a tegnap este rendezett kétszázadik epizód bulin készültek, a tovább mögött pedig olvashattok néhány (spoileres) információt is a következő részekről.

2010. szeptember 25., szombat

2010. szeptember 24., péntek

Smallville - Új Shield Promó Képek


A képre kattintva megnézhetitek a többi képet is Carter Hall-lal és Lois-szal, illetve Clark-kal és Kat Grant-tel.

Smallville - 10.04 Homecoming Rövid Leírás

Lois rábeszéli Clark-ot, hogy menjenek az ötéves középiskolai találkozóra. Eközben Brainiac 5 szerez egy gyűrűt a Légiótól, mellyel elviszi Clark-ot a múltba és a jövőbe.

Superman - A lehetséges rendezők listája

Chritopher Nolan most már ténylegesen elkezdte keresni a 2012-ben bemutatásra kerülő új Superman film rendezőjét. A lista rövid, az interjúk most folynak, döntés hamarosan születik.

A lista: Duncan Jones (Moon, Source Code), Jonathan Liebesman (The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning, Battle: Los Angeles, Clash of the Titans 2), Matt Reeves (Cloverfield, Let Me In), Tony Scott (True Romance, Unstoppable) és Zack Snyder (Watchmen, 300).

2010. szeptember 23., csütörtök

2010. szeptember 22., szerda

Smallville - Újabb vendégszereplő

A 8. részben olyan vendégszereplőre számíthatunk, akit eddig melőzni kényszerült a sorozat, de vele teljessé válik a neves Superman-hez kapcsolodó színészek tábora, akik szerepelnek a Smallville-ban. Teri Hatcher-t láthatjuk majd az Abandoned című részben azokon a bizonyos videófelvételeken, melyeket Lois talál, így már sejthető, hogy szerepe nem más, mint Lois anyukája. 

Smallville - A 9. rész rendezője

Tom Welling fogja rendezni a 9., Patriot című epizódot, melyben Aquaman is visszatér. Tom elvileg még egy epizódot rendez az évadban, Justin Hartley rendezése még nem ismert.

Smallville - Erica Durance interjú (KROQ)

Innen letölthetitek az eredeti, angol nyelvű interjút, amely ma délután (helyi idő szerint reggel 7:05 perckor) került adásba a Los Angeles-i KROQ rádióban. A tovább mögött egy rövid összefoglalót olvashattok az interjúról.

Smallville - Chloe debütálása

Megjelent egy tíz oldalas betekintő a szeptember 29-én megjelenő Action Comics #893-as számából, melyben Jimmy Olsen rövid sztoriját olvashatjuk, Chloe Sullivan-nel.

Smallville - Al Septien tweetjei

Al Septien ma reggel ismét megosztott néhány dolgot velünk, ezek között akadnak spoileres dolgok, ezért a tovább mögött olvashattok ezekről.

Smallville - Részletek Dr. Sors sisakjáról

Tovább mögött olvashattok egy spoilert a Lazarus-ról, csak annak ajánlom, aki már tényleg türőképessége határán van a pénteki premierig.

Smallville - Új vendégszereplő

A nyolcadik, Abandoned című részben szerepel majd Justin Hartley felesége, Lindsay Harley. Férjével nem lesz közös jelenete, csupán Tom Welling-gel.

Update: Kelly Souders elmondta, hogy Lindsay nem szerepel majd együtt férjével, azonban nagyon jó lesz ez a forgatás, hiszen Lindsay olyan karaktert alakít, aki szívesen kezébe veszi a dolgok irányítását, többek között Clark dolgait és ebben a szerepben csintalanul veszélyes lesz. 

Smallville - Az első kép a Shield című epizódból

2010. szeptember 21., kedd

Smallville - Lazarus spoilerek

Matt Mitovich megosztott velünk néhány spoilert a Lazarus című részről. Ő már látta a részt, ezért csak az olvassa el, aki tényleg alig bírja péntekig/szombatig.

2010. szeptember 17., péntek

2010. szeptember 16., csütörtök

Superman/Batman: Apocalypse Magyar Felirat

A kedden feltöltött új animációs filmhez innen tölthetitek a magyar feliratot. Jó szórakozást. (Ha valaki lemaradt róla, a Filmek menüpontban megtalálja.)

Smallville - Al Septien tweetel

- Már a 11. és 12. rész ötletein dolgoznak.
- Látta a Homecoming (200. epizód) végső vágását és egyszerre sírt és nevetett. Szerinte mindenkit nagyon boldoggá fog tenni a rész.
10.06 - Harvest
- Turi Meyer éppen Vancouver-ben van és a rész rendezésével foglalatoskodik, a forgatás negyedik napja volt tegnap.
- A napi anyagok nagyszerűen néznek ki, eddig Cassidy Freeman felvételeit látta. Tess-nek egyébként egy erdőben van jelenete, tele vadállatokkal.
10.07 - Ambush
- Chloe-t és Lois-t láthatjuk majd még együtt az évad folyamán, az biztos, hogy nem az Ambush-ban, amiben láthatjuk Lois családját.
- A Talon nagy szerepet fog játszani az Ambush-ban.

Smallville - Spoiler Ausiello-tól

Ausiello megosztotta velünk, hogy ki is az a kopasz ember, akit a Lazarus promó képeken láthatunk: NEM Lex Luthor, azonban az utána következő legrosszabb dolog. Lehet találgatni.

2010. szeptember 15., szerda

Smallville - 10. évad trailer filmkockákban


Csak a 10. évados képeket tartalmazza és kattintásra megnő.

Smallville - Deadshot

A 10. évad promóban láthatjuk először (részben) Deadshot-ot (a Shield című epizódban), valamint Lois-t is Isis-ként.

Smallville - Újabb vendégszereplő

Úgy tűnik, hogy (valószínűleg az Ambush című részben) újabb vendégszereplő lesz a Smallville-ban, mégpedig nem is akárki, ahogy ennek a színésznőnek a meghallgatásából kitűnik. A szereplő valószínűleg csak egy videóüzenet formájában szerepel majd a sorozatban, ezzel azonban mégis sok ember álma válik valóra. A tovább mögött megtudhatjátok, ki ő.

Smallville - 10. évad trailer



Smallville - Új vendégszereplő

Lexa Doig vendégszereplő lesz a Harvest című epizódban, Dr. Christina Lamell-t fogja alakítani, aki Tess-szel fog együtt dolgozni.

2010. szeptember 14., kedd

Smallville - Új Lazarus képek

Superman/Batman Apocalypse

Innen tölthetitek a legújabb animációs filmet, a Superman/Batman Apocalypse-t. Ehhez a verzióhoz fog készülni a magyar felirat, ezért lehetőleg ezt töltsétek.

Smallville - Két újabb 10. évad epizód cím

Két újabb epizódhoz, a 8. és 9. epizódhoz jöttek ki címek: a 8. rész címe Abandoned (írók: Drew Landis és Julia Swift - rendező: Kevin Fair), a 9. részé pedig Patriot (Író: John Chisholm).

Smallville - Alan Ritchson és Brian Q. Miller

Alan Ritchson a hétvégi MTV Video Music Awards-on elmondta, hogy Aquaman sztorija ebben az évadban sokkal darkosabb lesz. Ő mindig amolyan vidám fickó, akinek lehetőségei korlátozottak vízhez kötöttsége miatt, de ebben az évadban megmutatja, mennyire cool szuperhős.

Brian Q. Miller elmondta, hogy ő írja az utolsó, egyelőre cím nélküli, 10. epizódját.

2010. szeptember 12., vasárnap

2010. szeptember 11., szombat

Smallville - A kosztümről és Michael Rosenbaum Lex-ről

A most hétvégén Londonban megrendezésre kerülő Smallville találkozón két rövidebb, de annál érdekesebb hír is kiderült:
- Egy rajongó megkérdezte Michael Rosenbaum-ot, hogy visszatér-e a Smallville utolsó évadába, amire a 'Meglátjuk' választ adta. Mindenesetre még mindig jobb, mint egy kategórikus nem. Kiderült továbbá, hogy a producerektől és Tom Welling-től is kiemelt figyelmet kap az utóbbi időben.
- A készítők szerint a WB nem tapsikolna örömében, ha megpiszkálnák a Superman kosztümöt, mely az első részben és az évad végefelé kap kiemelt szerepet (köztudott, hogy ugyanarról a ruháról van szó, ami a Superman visszatér című részben is szerepelt). Mivel azonban valószínűleg Tom Welling-re nem fog tökéletesen passzolni, így kénytelenek lesznek rajta bizonyos változtatásokat eszközölni.

Smallville - Erica Durance Interjú (Felirattal)



Aranyos, hogy rosszul mondja a műsor kezdési idejét és senki sem javítja ki (este 8-kor kezdődik, nem pedig 9-kor, ahogy Erica mondja az interjú végén).

Smallville - Mikro Preview Klipek

A tegnapi kettő mellé megjelent még három pár másodperces preview klip. A címekre kattintva megnézhetitek őket:

A ruha (Ez volt tegnap)
A homályos színek (A másik, ami tegnap volt)
Lex 6
Lois a kereszten
Chloe és a sisak

Smallville - A 8. rész rendezője

Úgy tűnik, hogy a 8., egyelőre cím nélküli rész rendezője Kevin Fair lesz, aki az évadpremiert, a Lazarus-t is rendezte.

2010. szeptember 10., péntek

2010. szeptember 9., csütörtök

A Smallville és a promó teljes hiánya

Érdekes dolgok zajlanak az interneten a sorozattal kapcsolatban. Annak idején, a CW Upfront rendezvényén Tom Welling bejelentette, hogy a 10. évad lesz a Smallville végső, befejező fejezete, a televízió vezetője, Dawn Ostroff pedig azt ígérte, hogy a sorozat ezzel nagyobb reklámot kap. 15 nap van a premierig, és eddig semmi jelét nem láttuk annak, hogy bármilyen erőfeszítést is tettek volna. Persze, kaptunk egy pár promó képet a Lazarus-ból, illetve a korábbi évadokból összeállított trailert a Comic Con-on bemutatott képsorokkal megtűzdelve (amit a mai napig nem tett közzé hivatalosan sem a CW, sem a WB).
A rajongók körében egyre inkább fokozódik a felháborodás, hiszen eddig minden műsorát reklámozta a CW az internetes fórumain, kivéve a Smallville-t, valamint a Supernatural-t. Folyamatos emailekkel és telefonokkal (bizony olyan is volt, aki felhívta a CW PR főnökét és rákérdezett, hogy ugyan mi is a helyzet), azonban eredménye egyelőre nincs a dolognak, így a rajongók saját maguk kezdték el reklámozni a sorozatot, saját gyártású trailerek és poszterek (ahogy ezt a képen is látjátok) lepték el az internetet. A promóció eddigi teljes hiányának több magyarázata is lehet: egyik oldalon valószínűleg így próbálják fokozni a várakozást az utolsó évad premierje előtt, a másik magyarázat pedig az, hogy a CW most reklámozza frissen indított sorozatait, melyektől a későbbiekben nézettségnövekedést (vagy minimum a jelenlegi nézettségi szint megtartását) vár. Utóbbi magyarázat inkább logikus, hiszen reklám nélkül egy friss sorozat sem lehet sikeres, hiszen ha körülnézünk Amerika sorozat és műsor kínálatában, bizony könnyen elveszhet a tömegben a CW, amely jelenleg a legkisebb országos sugárzású csatorna az Egyedült Államokban. Jó hír azonban, hogy a korábban említett PR főnök elmondta, hogy hamarosan meglepetésekre számíthatunk, illetve hogy a friss vagy nemrég indított sorozatok visszatérése után kerül terítékre a Smallville és a Supernatural promótálása. Kíváncsian várjuk.

Clint Eastwood mint Superman és James Bond


Clint Eastwood nemrég adott interjút a Los Angeles Times Hero Complex rovatának, melyben érdekes dolgok derülnek ki. Még pedig, hogy akár ő is játszhatta volna Superman-t vagy James Bond-ot.
"Emlékszem, - és ez tényleg nagyon sok évvel ezelőtt volt - hogy Frank Wells (a Warner Brothers akkori igazgatója) megkeresett azzal, hogy játszam én Superman-t. Én meg azt mondtam: Superman? Nem, nem, az nem nekem való. Nem mintha bármi baj lenne vele. Csak az valaki másnak van, nem nekem."
Később egyébként, Sean Connery távozása után szép összeget ajánlottak fel Eastwood-nak, hogy bújjon a brit kém, James Bond bőrébe, azonban visszamondta, mondva, az Connery ügye, nem övé.
Milyen furcsa is lett volna elképzelni Eastwood-ot Clark Kent-ként vagy a kifinomult modorú James Bond-ként, főleg Piszkos Harry szerepe után.

Superman Unofficial Webseries - 10. fejezet



Smallville - Idol Audiókommentár

A 9. évad DVD kiadásán az egyik epizód, mely audiókommentárt kapott, a 8. rész, az Idol Erica Durance-szal és Kelly Souders-szal. Innen letölthetitek a kommentárt is tartalmazó részt. A kommentárhoz készíteni fogok feliratot is, ehhez egy kis türelmeteket kérném. 

Első rész | Második rész | Harmadik rész

2010. szeptember 8., szerda

Zöld Lámpás - Részletes Kosztüm Leírás

A néhány héttel ezelőtt, az EW címlapján láthattuk először Zöld Lámpás ruháját, melynek láttán egyes képregény rajongók bizonyos súlyosan elborzadtak. Az újságírói körökben azonban már keringenek screenshotok és koncepciós storyboardok, melyeken jobban lehet látni a ruha részleteit, melyről ugye korábban kiderült, hogy a címlap fotó még nem a végső megjelenése a kosztümnek, valamint erősen közrejátszott a Photoshop is. Azonban egy részletes leírás született a ruháról, melynek első 'élő' megtekintésére novemberig várnunk kell, mivel a WB az akkor bemutatásra kerülő új Harry Potter film elé szánja a film trailerét.
Ezen a koncepciós rajzon látható legjobban, hogyan is fog kinézni a kosztüm végleges formája, de a tanács szerint a végső ítélettel várjuk meg, míg saját szemünkkel látjuk a ruhát.
- A ruha filmbeli megjelenésére várnunk kell egészen addig, amíg Hal Jordan megérkezik az Oa bolygóra, mivel a gyűrű 'felfedezi', hogy gazdájának alapos kiképzésre van szüksége, miután először használta a gyűrűt a Földön, nem sok sikerrel.
- A ruhát egyébként majd a gyűrű alakítja ki Hal testén erős fény kíséretében. Miután a ruha materializálódott, és a fény gyengült, a ruha smaragdzöldben fog ragyogni, a megfelelő helyeken pedig feketén (A leírás tartalmazza a leírást, mely helyek feketén, de ez egyébként tökéletesen látszik a rajzon is).
- A ruhán egyéként éles vonalak vannak, melyek egyértelműen elkülönítik a fekete és zöld részeket.
- Hal repülési jeleneteiben (ebbe beletartoznak az űrbéli jelenetek is) erős ragyogó buraszerűség veszi körbe a gyűrű viselőjét, és Hal elég sokszor fog repülni a filmben ahhoz, hogy ezt mi is alaposan megvizsgálhassuk.
- A lámpa, melyet minden lámpás magával hordoz a képregényekben, sokban különbözik a filmben. Először is, helyhez kötött, így a Lámpás nem tudja magával vinni. Ezen kívül ragyogó fény veszi körül és rávésték a Lámpások esküjét, melyet minden egyes feltöltésnél el kell mondaniük a Lámpásoknak. 
Ezeken kívül egyébként a gyűrű használatához kapcsolódóan számos alakzatot láthatunk majd a filmben is (Hal mindig is nagyon ötletes volt ezek használatában), amikor a konstrukciókat létrehozza gyűrűjével, és bár nem biztos, hogy az összes szerepelni fog a végső verzióban, de eddig ezeket látták a film titkaiba betekintők: kamion - a hosszabb kialakítású (mint Optimus Prime a Transformerben), homokjáró, harci repülőgép és légvédelmi ágyú. És a lista bizonyára még elég hosszú. A film bemutatójára 2011 június 17-én kerül sor az USA-ban.

Superman/Batman: Apocalypse - Az első képek

A premier előtt három héttel már épp időben, hamarosan részletek és további promó képek is várhatóak. (A képek kattintásra megnőnek)

Smallville - Twitter információk

Twitter-en megosztott néhány információt Al Septien. A tovább mögött olvashatjátok őket, némelyik spoileres.

2010. szeptember 7., kedd

Smallville - Aquaman visszatér

Alan Ritchson, vagyis Aquaman visszatér ebben az évadban az Igazság Ligájához, mégpedig a kilencedik epizódban. Az információt Michael Ausiello közölte, aki elmondta, hogy ebben a részben valószínűleg más JLA tagok is visszatérhetnek a forrása szerint.

Secret Origin: The Story of DC Comics

A november 9-én megjelenő dokumentumfilm DVD-jének hátsó borítóját nézegethetjük most (a kép kattintásra megnő). 

2010. szeptember 6., hétfő

Smallville - Két új kisebb spoiler

Craig Byrne, a Kryptonsite webmestere megosztott velünk még két kisebb spoilert:
- az Ambush-ban búcsúzó helyszín nem az Őrtorony lesz, illetve azt nem akarta elárulni, hogy az a bizonyos helyszín elpusztul vagy csak többé nem szerepel, nehogy valamilyen félreértés legyen a vége.
- Az egyik karakter (nem Kara) a paparazzik kedvence (értsd célpontja) lesz.

2010. szeptember 5., vasárnap

Smallville - Ambush 'spoiler'

Úgy tűnik, hogy ebben az epizódban szerepel utoljára egy meghatározó forgatási helyszín. Hogy pontosan, mi történik vele, illetve, melyik az, egyelőre nem tudni.

Smallville - 8.06 - Préda

Innen tölthetitek a tegnapi részt magyar szinkronosan.

2010. szeptember 3., péntek

Smallville - Lazarus Hivatalos Leírás (Spoileres)

Lois megtalálja Clark élettelen testét, majd kihúzza a kék kryptonit tőrt, lehetővé téve ezzel Clark-nak, hogy meggyógyuljon. Lois azonban otthagyja Clark-ot, mielőtt felébredne, hogy megőrizze a titkát. Chloe kétségbeesetten keresi Oliver-t, ezért egy nem sok jót ígérő forráshoz fordul a válaszokért. Jonathan Kent egy üzenettel tér vissza a Kent Farmra, Tess pedig a LuthorCorp egyik laborjában ébred.

Smallville - Új vendégszereplők (?)

Az imdb.com szerint (mely az utóbbi időben sajnos kissé megbízhatatlan lett) az Ambush című részben Ted Whittall alakítja majd Rick F-t, valószínűleg ez a név Rick Flag-et takarja (a színész egyébként már szerepelt a Smallville-ban, ő alakította Lana trénerét a Power című epizódban a 8. évadban), illetve Elias Toufexis alakít egy Lasalle nevű karaktert (ő is szerepelt már korábban, a Statikus című epizódban ő alakította a meteorfertőzött őrültet, aki foglyul ejtette Lex-et). A hivatalos megerősítésre még várni kell.

Update: Ted Whittall valóban Rick Flag lesz az Ambush című részben, összesen egyébként legalább két részben szerepel majd, mint az Öngyilkos Osztag vezetője. 

Smallville - Újabb BTS képek

Smallville - Hivatalos Évad Leírás

Megjelent a 10. évad hivatalos leírása, melynek körülbelül 50%-a a kilencedik évad leírása, ezért csak a tizedik évadra vonatkozó bekezdéseket írom le. A teljes leírást itt olvashatjátok

A kezdetek vége itt kezdődik. A tizedik és egyben utolsó évadával egy hős legendás eredetének modern értelmezése még inkább a realizmus, akció, a szív és a humor útjára lép, ahogy Clark Kent egyre inkább születési joga beteljesítése felé tart.

Clark kilép legsötétebb órájából, hogy a végzetéhez vezető útona múlt szellemeivel találkozzon - azonban a múlt árnyai ismét kísértést jelentenek a sötétségbe való visszatéréshez. Vajon a leküzdhetetlennek látszó körülmények ellenére Clark elég erős, hogy a világ legnagyobb hősévé váljon?

Most hogy végre békét lelt kettős örökségével, Clark-nak a tizedik évadban a sötétből a fényre kell lépnie. Sose volt még ennyire veszélyes, hogy a nyílvánosság elé álljon, és azzá az ikonná váljon, akivé a sorsa rendelte. A múltban tevékenykedő hősök az emberek szemében mind önkénteskedő és önbíráskodó polgárörökké váltak, és felmerül a kérdés, hogy a múltban elkövetett hibái ellenére Clark a remény szimbólumává válhat, vagy ismét igaza lesz a kételkedőknek, akik szerint az igazságtalanság és önkény útját járja egy ilyen hős, nem pedig az a valódi szuperhős, akire oly szükség lenne.

Azonban egy sötét és fenyegető erő ölt különböző arcokat, miközben Clark ezzel a gonddal küzd. Sólyomember, Supergirl és Jonathan Kent állnak majd Clark mellett, miközben megteszi a végső lépéseket afelé, hogy beteljesítse születési jogát. Minden segítségre szüksége lesz, hogy megküzdhessen a újonnan felbukkanó sötétséggel - a legnagyobb gonosszal, ami valaha is létezhetett a Földön.

Az évad premier epizódjában, a Lazarus-ban Clark halálközeli élményből tér vissza, melyben szellemek kísértik a múltból - barát és ellenség egyaránt. Most, hogy új esélyt kapott az élettől, minden kísértést le kell küzdenie, minden kétséget száműznie kell szívéből, hogy a remény szimbólumává válhasson, melynek a világnak szüksége van. Azonban a múltjából egy olyan komoly fenyegetés bukkan fel, mely komolyan kockáztatja ennek megvalósulását.

Lois Lane kétségekkel küzd, próbálja megtalálni helyét abban a világban, ahol immár ismeri Clark szuper titkát. Azonban Clark nem fogja észrevenni, hogy tudja a titkát, amit Lois pontosan így is akar. Lois minden tőle telhetőt megtesz, hogy karnyújtásnyi távolságra tartsa a riportert, mivel szerinte csak egy romantikus bonyodalmaktól mentes élet teheti jobb hőssé.

Chloe Sullivan is szívbajokkal küzd, azonban szembe kell néznie a legnagyobb kérdéssel - vajon mit képes feláldozni azért, hogy megvédje azokat, akiket szeret? Chloe egy veszélyes és egyben hatalmas lépést tesz a nagyobb jobb érdekében, a Sors kezébe adja magát, az igaz útmutatójának.

Amikor Chloe eltűnik, Oliver rákényszerül, hogy behatóan megvizsgálja a mögöttá álló okokat. Miközben önmagát hibáztatja Chloe eltűnése miatt, megvizsgálja élete minden lépését, jót és rosszat egyaránt - vajon milyen messzire képes elmenni Oliver, hogy elveszett szerelmét hazahozza?

Miután az életét áldozta azért, hogy a múltban elkövetett hibáit helyrehozza a jó érdekében, senkit sem ér nagyobb meglepetésként, mint Tess Mercer-t, amikor egy elhagyatottnak tűnő orvosi létesítményben ébred éppen és egészségesen. De vajon milyen titkokat rejt a Cadmus Labor és mit kell feláldoznia Tess-nek második feltámadása miatt? 

2010. szeptember 2., csütörtök

Tom Welling és Michael Rosenbaum képregény alakban

Augusztusban jelent meg a Superman - Last Family of Krypton című Másvilág történet, amely egy alternatív Superman sztorit mesél el, melyben nem csak Kal-El érkezett a Földre a Krypton pusztulása után, hanem szülei, Jor-El és Lara is. A tegnap megjelent második számban érdekes hasonlóságokat fedezhetünk fel (egyébként a képregényekben először), hiszen Clark nagyon is hasonlít Tom Welling-re, ahogy Lex is Michael Rosenbaum-ra. (A kép kattintásra megnő)

DC Showcase Collection:Superman/Shazam! The Return of Black Adam

A múltkori DVD borító után most megnézhetjük a novemberben megjelenő dvd hátsó borítóját is. A dvd a korábbi DC animációs filmek kiadványain található rövidfilmeket gyűjti össze, Shazam-mal, Jonah Hex-szel, Zöld Íjásszal és Spectre-vel. A borítón láthatjuk, hogy milyen grafikával készültek a kisfilmek.


Superman: Earth One Előzetes

Az októberben megjelenő Superman: Earth One című grafikus regényből megjelent az első öt oldal, melyet meg is nézhettek a képekre kattintva. A történet (és a készítők) szerint a történet Clark Kent életének egy olyan szakaszát mutatja be, melyet eddig nem érintettek a képregények, és a sztori egy évet ölel fel. A könyv 132 oldalas képregény lesz és október végén jelenik meg. Az angol nyelvvel barátságban állóknak semmiképp sem szabad kihagynia. A történet egyébként az első pár oldalból ítélve nem az az idealisztikus kezdő sztori lesz, amit Superman esetében megszokhattunk, sokkal inkább darkosabb (hogy szakszóval fejezzem ki magam...). Egyébként egy ilyen kiadvány Batman főszereplésével is készül, amely valószínűleg valamikor jövőre jelenik meg, és sajnos az Earth One sorozatnak azzal vége is szakad.