2011. április 30., szombat

2011. április 28., csütörtök

Zöld Lámpás - És egy újabb poszter

Zöld Lámpás - Új Film Banner


A kép kattintásra megnő.

Zárkozzunk fel! - Superman/Batman

Íme itt a lehetőség, hogy bekapcsolódj a Superman/Batman képregény-sorozat legújabb sztorijába, a Sorcerer Kings-be, melyben Superman és Batman a varázsvilág lényeivel veszi fel a harcot.

Első rész - Superman/Batman #81
Második rész - Superman/Batman #82
Harmadik rész - Superman/Batman #83

Kitekintő - A 900. Action Comics

Tegnap történelmi pillanatot ünnepelt a DC Comics, hiszen megjelent az Action Comics képregény-sorozat 900. száma (a linkre kattintva le is tölthetitek - természetesen angol nyelven). Miről nevezetes ez a sorozat? Az 1939. júniusában megjelenő számában szerepelt először ma ismert formájában a világ legismertebb szuperhőse, Superman. A sorozat 900 számot és számos különkiadást ért meg, az első szám eredeti példánya több mint 1 millió dollárt ér a gyűjtőknek.
Ennek jegyében 96 oldalas kiadványt készítettek a legnevesebb Superman írók és rajzolók. A számban az 1991-es nevezetes Doomsday - Superman harc után (melynek képregény-történeti eseménye Superman halála volt - a híres szakadt köpeny a póznán) Superman ismét találkozik a szuperszörnnyel. Tovább emelték a sztori színvonalát egy Lex Luthor - Superman párharccal is, melyben ismét előkerült Luthor legfőbb sérelme: miért istenítik az emberek Supermant, hiszen nem is ember, nem is ismerheti az emberi érzéseket.
A füzetben helyet kapott több kisebb történet is:
1. Megismerhetjük, hogy segített egy zseniális tudós Jor-Elnek tökéletesíteni a Kal-Elt szállító hajót három nappal a Krypton pusztulása előtt, hogy oldották meg az élelem és víz elhelyezését abban a pici hajóban, mellyel évekig utazott a világűrben, mielőtt elérte a Földet. A sztori érdekessége, hogy írója nem más, mint Damon Lindelof, a Lost executive producere.
2. Lois kapott egy Légió-gyűrűt Saturn Girltől, és azt is elárulja, mit csinálna vele: bulit rendezne a legionáriusokkal. Geoff Johns sztoriját a Gary Frank Christopher Reeve-et megidéző rajzai teszik emlékezetessé.
3. A harmadik sztoriról elég annyit, hogy alaposan megrengette e képregény-kedvelők világát: Superman lemondott az amerikai állampolgárságról. A sztorinak, bár első kissé giccsesnek tűnhet, mélyen szántó gondolatok adnak alapot, az események pedig erősen emlékeztetnek a nemrégiben Egyiptomban zajlott eseményekre.
4. Richard Donner, a Superman filmek atyaúristene is megtisztelte a füzetet egy sztorival, melynek címe "Only Human". Minden Lois és Clark rajongónak kötelező.

A füzet tartalmaz egy evolúciós rajzot is Superman ábrázolásáról az évek során (kattintásra megnő):

Smallville - 10.20 Prophecy

A TV Guide-nak köszönhetően vethetünk egy pillantást Kara visszatérésére a 20., Prophecy című epiódban, melyben Kara segít Olivernek megkeresni Orion íját, mellyel eltávolíthatja az Omega szimbólumot koponyájáról. Oliver eközben megtudja, hogy az eltávolításhoz nem elég csupán az íj, hanem tiszta akarat is kell hozzá, a két hős pedig útja során azt is megtudja egymásról, hogy nem minden az, aminek látszik, hogy egy könyvet nem ítélhetünk meg pusztán a borítójáról.

Superman - Újabb gonosz

Zack Snyder már megtalálta a film gonoszát Zod személyében, most pedig párját, Faorát is. A rendező a Pandorum női főszereplőjét, Antje Traue-t választotta a szerepre. Az egyetlen kérdés az, hogy pontosan melyik verziót fogják a filmben bemutatni: az Action Comics #471-ben bemutatkozó gyönyörű kryptoni nőt, aki minden férfit gyűlöl, vagy a #779-ben Zod társaként bemutatkozó nőt. Faora más verzióit is láthattuk korábban, a Smallville kilencedik évada során, illetve a Superman film második részében szereplő Ursát is a #779-ben megjelenő Faoráról mintázták.

Young Justice - Új epizódok júniustól

A Cartoon Network kiadta májusi műsorrendjét, mely egy picit benyúlik a júniusba is, így most már tudjuk, hogy az animációs sorozat június 3-án tér vissza új epizóddal, a Targets-cel. A sztori szerint Red Arrow szembe akar szállni az Árnyak Ligájával és annak félelmetes gyilkosaival, nagy kár, hogy ehhez nem kéri Aqualad és a többiek segítségét.

X-Men: First Class - Új poszter és infók a sztoriról

Michael Fassbender, Magneto alakítója elárulta, mivel indul a film: Eriket fiúként láthatjuk egy koncentrációs táborban, majd 20 éves időugrás következik, mely során Erik már Sebastian Shaw-t üldözi, aki a koncentrációs táborban a különleges képességek kutatását irányította, és bizony Eriket sem hagyta parlagon heverni, miután kiderült, hogy hatalma van a fém felett. A sztori egyébként a 60-as években játszódik, így szerves részét képezi a kubai rakétaválság is, illetve hogy segítettek a mutánsok megakadályozni a háborút. (A poszter kattintásra megnő).
Ezen kívül megjelent a legújabb nemzetközi trailer is, vadonatúj jelenetekkel.


Bosszúállók - Hírek

Úgy tűnik, Nick Fury mégsem akkor nagy szám ügynök. Samuel L. Jackson forgatókönyv példányát ugyanis ellopták, sőt azóta már a tolvaj eladásra is felkínálta az interneten. Csupán idő kérdése lehet, hogy mikor szivárog ki a Bosszúállók teljes sztorija, melyet csupán hétfőn kezdtek forgatni.

A Bosszúállók csapatának tagja a zöld óriás, Hulk is, akinek megformálója Mark Ruffalo elmondta, hogy Bruce Banner zöld óriás verziójában ezúttal beszélni is fog, nem úgy, ahogy azt a korábbi filmekben láttuk. Ruffalo szerint Hulk összes "beszólása" vicces, de egy nagyon emlékezetes is lesz.

2011. április 26., kedd

The Avengers - Megkezdődött a forgatás

A mai nappal megkezdődött a The Avengers (Bosszúállók) című film forgatása, mely a Marvel szuperhős csapatának kezdeteit hivatott bemutatni. A következő szuperhősök már fix, hogy szerepelnek a filmben: Vasember (Robert Downey Jr.), Amerika kapitány (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth), Hulk (Mark Ruffalo), Fekete Özvegy (Scarlett Johansson), Hawkeye (Jeremy Renner), Phil Coulson ügynök (Clark Gregg) és Nick Fury (Samuel L. Jackson). És íme az első hivatalos fotó a forgatásról:

Zöld Lámpás - Újabb Poszterek

Smallville - The Complete Series DVD Box Set

Az alábbi videóban megnézhetitek mi minden jóságot kínál az ősszel megjelenő kiadás (62 lemez, speckó Daily Planet kiadás a DC Comics-tól, eddig nem látott és új interjúk a szereplőkkel, albulm az epizódok grafikáival, az 1961-es Superboy sorozat eddig sehol nem látott pilot epizódja). A megjelenés pontos dátuma egyelőre ismeretlen, az ára 389,88 dollár (jelenlegi árfolyamon 61 500 forint).



MTV Movie Previews


Conan, a barbár 


X-Men: Az elsők


Cowboys & Aliens

Transformers: Dark of the Moon Kép

A legújabb trailerben már láthattuk, ezúttal képen is jobban megnézhetjük a harmadik rész új Álcáját, Shockwave-et. A nagyobb méretért kattints a képre.

Amerika Kapitány - Új Promó Kép

2011. április 23., szombat

Mi a helyzet a Young Justice-szal?

Többször kérdeztétek chaten, hogy mikor lesz a DC legújabb animációs sorozatának, a Young Justice-nak új része. A jelenleg több helyen is megrendezésre kerülő képregény-találkozókon a készítők elmondták, hogy a következő adag rész előkészítési fázisban, így ezek várhatóan júniusban kerülnek képernyőre az Egyesült Államokban. Amint pontosabb dátummal szolgálhatunk, azonnal megírjuk.

Smallville - 10.18 Booster Felirat

Innen tölthetitek a legújabb rész, a Booster magyar feliratát. Nagy köszönet érte Nanny-nek.

Smallville - 10.18 Booster Letöltés

Innen tölthetitek az új részt, a Boostert. Felirat Nanny tollából érkezik, helyzetjelentéséért figyeljétek a chatet.

2011. április 20., szerda

Smallville - 10.20 Prophecy Képek

Thor - Francia poszter

Igazából semmi újdonság, csak a PhotoShop újabb műremekét csodálhatjuk meg.

Batman: Year One - Az első képek

Sorban a 12. DC animációs film lesz a Year One, mely valamikor év végén jelenik meg DVD-n. A szinkronhangok között biztosan ott lesz: Bryan Cranston (Már megint Malcolm), Ben McKenzie (Narancsvidék, Southland), Eliza Dushku (Buffy, Tru Calling, Dollhouse) és Katee Sackhoff (Battlestar Galactica, CSI). A WB pedig az első promó képeket is közreadta.

HírSzerda

  • Most már hivatalosan is a The Dark Knight Rises szereplőgárdájának tagja Marion Cottilard és Joseph Gordon-Levitt. Cottilard Miranda Tate-et alakítja majd, a Wayne Művek igazgatótanácsának tagját, aki elszántan próbálja segíteni Bruce Wayne-t apja munkájának folytatásában. Gordon-Levitt pedig John Blake-et alakítja, egy Gordon felügyelő alá beosztott rendőrt. Elég más irányba esnek ezek a szerepek a korábban a rajongók által kívánttól.
  • A Marvel Studios-nak hatalmas tervei vannak az Avengers filmben debütáló hősökkel. A vezetők remélik, hogy a film sikere majd megmutatja, hogy a filmvásznon először debütáló hősök közönségükre találnak-e és megéri-e majd önálló filmet készíteni velük. Emellett azt is megerősítették, hogy a Thor és Amerika kapitány kalandjainak folytatása már előkészítési fázisban van.
  •  

X-Men: First Class - Újabb nemzetközi trailer



2011. április 14., csütörtök

Smallville - 10.20 Prophecy hivatalos leírás

Az epizód leírását, melyet Brian Q. Miller és Anne Cofell Saunders írt, a tovább mögött olvashatjátok.

Smallville - 10.19 Dominion - Újabb képek


Smallville - 10.19 Dominion - Az első képek

Smallville - 5 epizód, 8 égető kérdés

A sorozat producere, Kelly Souders válaszolt a TV Line 8 égető kérdésére a hátralévő 5 epizóddal kapcsolatban. A tovább mögött olvashatják a spoilerekre éhes rajongók.

Superman - Pletykaáradat

Egy belső körhöz közelálló, állítólag megbízható forrás osztott meg velünk pletykákat a készülő Man of Steel film kapcsán: 
  • Látni fogjuk Jor-Elt és feleségét, Larát.
  • Daniel-Day Lewis a pletykák szerint Jor-El szerepére esélyes, nem pedig egy gonoszéra.
  • A Krypton nem a Donner-féle filmekben látott kristálybolygó lesz, hanem a Star Wars filmekben látott Coruscant bolygó (a képen az egyik városa)
  • Zod női szupergonosz társa ezúttal nem Ursa lesz, hanem Faora.

2011. április 13., szerda

Smallville - 10.17 Kent Klip Magyar Felirattal


Amennyiben nem jelenik meg a felirat, kattints a CC jelre a lejátszó sávban.

Thor és Amerika kapitány együtt pózol

Smallville - Kisebb spoilerek

A TV Guide és Ausiello árult el néhány kisebb spoilert Tess-ről és Lois-ról, melyeket a tovább mögött olvashattok.

Smallville - Justin Hartley rendez

Elmondása szerint egyébként a rendezésben az a legnehezebb, miként találja meg az egyensúlyt aközött, hogy mikor kell instrukciókkal ellátnia színésztársait és mikor kell hagyni őket szabadon szárnyalni az elképzeléseik szerint. Justin rendezői debütjét, a Dominiont április 29-én vetíti a CW.

HírSzerda

  • A Kryptonsite oldalán megnézhetitek a Kent preview klip képeit, Clark Kenttel és Clark Luthorral.
  • Wonder Woman összesen három kosztümöt fog viselni a sorozatban (már ha berendeli az NBC): a forgatási képeken látott hosszú nadrágos - piros csizmás verziót, a legelső promó képen kijött csillogó hosszú nadrágos - kék csizmás verziót, valamint a klasszikusnak számító rövid bugyogós verziót.
  • Újabb három színészt castingoltak a The Dark Knight Rises szereplőgárdájába: Daniel Sunjata (Grey's Anatomy, Rescue Me), Burn Gorman (Torchwood) és Diego Klattenhoff (Mercy).
  • Most már hivatalosan is fix, hogy Michael Clark Duncan, a Halálsoron sírós gyógyítója lesz Kilogow szinkronhangja a Zöld Lámpás amerikai verziójában.
  • Videó formájában kukkolhatunk bele a Batman Live című musical egyik előadásába. Készüljetek fel, elég furcsa.
  • Múltkor megírtuk, hogy ismét előveszik a The Crow című képregényt megfilmesítésre, a pletykák szerint pedig Bradley Cooper (Az A csapat) lehet a jelölt a címszerepre. Egyébként a füzet megélt már egy feldolgozás-sorozatot, első részének forgatásán hunyt el tragikus körülmények közt Brandon Lee.
  • Brian Peterson elmondása szerint a Smallville záró akkordja önmagában is megálló sztori lesz, hogy a korábbi nézők is élvezhessék az utolsó epizódot az elmúlt évadok különösebb ismerete nélkül. Azonban a hűséges rajongóknak sem kell csalódniuk, hiszen mi is megkapjuk a magunk kikacsintás adagját.
  • A rajongók máris azt találgatják, hogy a készülő Amazing Spider-Man filmben végül látjuk-e majd Mary-Jane Watsont, mivel a stúdió kiadott egy casting hívást vörös hajú, fiatal nő szerepére. Az eredeti sztori szerint a filmben Peter Parker korábbi kedvese, a szőke Gwen Stacy szerepel.
  • Nicholas Cage 11 év után visszakapta ellopott Action Comics #1-ét. A ritka kiadvány (állapotától függően) akár egy millió dollárt is megérhet.

2011. április 12., kedd

Zöld Lámpás - Új képek

Mortal Kombat: Legacy Első Rész



HírKedd

  • A SuperHeroHype galériáiban tonnányi új képet nézhettek meg a Thor és a Transformers - Dark of the Moon című filmekből.
  • Film készül a Headshot című képregényből, melyben egy New Orleans-i rendőr és egy bérgyilkos összeáll, hogy bosszút álljanak közös ellenségükön, aki társaik haláláért felelős. A főszerepben Sylvester Stallone, a producerek Alfred Gough és Miles Millar, a rendezői székben pedig Walter Hill.
  • Michael Shannon elárulta, hogy Zod szerepének felajánlása derült égből villámcsapásként érte, amikor az ügynöke felajánlotta neki a lehetőséget. A forgatókönyvet nem olvashatta még el, de Zack Snyder részletesen beavatta a film történetébe, valamint egy hónapig folyt az ún. screentest Henry Cavill-lal, hogy megnézzék, mennyire illenek össze a vásznon Supermanként és Zodként.
  • Magyar idő szerint este kilenckor indul a Mortal Kombat: Legacy websorozat a machinima.com oldalon. Ingyenesen nézhető, angol nyelvű, a trailert itt nézhetitek meg.
  • Az E!Online nyolcvanhatodik alkalommal is idézte Kelly Souders-t, miszerint lesz Lois és Clark esküvő a fináléban és nagyon elégedett lesz minden rajongó a páros pillanataival az évad hátralévő részeiben.

2011. április 11., hétfő

Priest - A legújabb trailer



Batman - Ra's Al Ghul

A Közösségi Háló című film testdublőre, Josh Pence alakítja az ifjú gonoszt a The Dark Knight Rises-ban. Így a rajongók azon álma, hogy lányát, Thaliát is láthassák, szertefoszlott.

2011. április 10., vasárnap

Superman - Michael Shannon, mint Zod

A Szabadság útjai című film Oscar-jelölt színésze alakítja majd Zod tábornokot a készülő Superman filmben. A főszereplők közül (már ha valóban szerepelni fog) még Lex Luthor hiányzik, illetve a mellékszereplők közül Perry White és Jimmy Olsen.

2011. április 8., péntek

Thor - Új TV reklám és filmklip

Thor - Újabb képek


Wolverine - 3 perc az anime sorozatból

HírPéntek

  • Mark Ruffalo, aki a Bosszúállók filmben alakítja majd Hulkot, elmondta, hogy május első hetében kezdik forgatni a 2012 tavaszán bemutatandó filmet, hamarosan a forgatókönyvet is megkapják.
  • Darren Aronofsky kilépése után, a Wolverine film második részének rendezésére Duncan Jones és David Slade esélyes.
  • John Franco beperelte a Warner Bros-t, amiért a Zöld Lámpás film forgatása alatt, 2010 júniusában számos sérülést szenvedett speciális effektusok felvétele közben.
  • A The Crow képregényt ismét megfilmesítik, rendezője Juan Carlos Fresnadillo lesz, a 28 héttel később rendezője.
  • Érdemes ellátogatni a thor.marvel.com oldalra, ahol rengeteg új háttérkép került fel, valamint belehallgathatunk a filmzenébe is.

Smallville - Új teaser trailer



2011. április 5., kedd

Smallville - 10.18 Booster Promó Képek


Smallville - Új kép a TV Guide-ból

Smallville - A pilot epizód trailere

A CW új trailert készített az április 8-án újra bemutatásra kerülő Meteoreső című részhez. John Williams híres Superman akkordjai is felcsendülnek a kisfilmben.



Thor - Magyar plakát


A kép kattintásra nő. Ennek a plakátnak az angol verzióját találjátok a Mozimánia magazin áprilisi számában poszter mellékletként.

2011. április 3., vasárnap

Marvel Anime sorozatok


2011 nyarán indul a Marvel két anime sorozata, a Wolverine és a Vasember. Tony Stark szinkronhangja a Heroes sorozatból ismerős Adrian Pasdar, Wolverine szinkronhangja pedig szintén az előbb említett sorozatból ismerős Milo Ventimiglia lesz. Mindkét sorozat Japánban fog játszódni, ahol a két szuperhős (természetesen egymástól függetlenül) harcol a gonosz bűnözők ellen.

Thor - 2 új reklám





Zöld Lámpás - Tévéreklámok





Zöld Lámpás - Wonder Con filmrészlet



2011. április 2., szombat

X-Men: First Class - Új képek



Thor - Újabb képek

Resident Evil: Begins

Nemrég jelentették be az ötödik Resident Evil film bemutatójának dátumát (2012. szeptember 14.), illetve Sienna Guillory is megírta Twitterén, hogy visszatér a következő filmben. Akkor sok rajongó úgy hitte, hogy a negyedik rész végén látott megdöbbentő fordulattól viszik tovább a filmet, de a jelenlegi hírek szerint mégsem. A sztori egyfajta rebootot kap, a sztorit visszaviszik 1998-ba, az eddigi filmek eseményei elé. A történet fő karaktere pedig nem Alice lesz, hanem Jill Valentine. Azonban Alice rajongói sem maradnak hoppon, hiszen a karaktert láthatjuk majd, csupán nem főszereplőként.

HírSzombat

  • Casting hírek a Wonder Woman pilot forgatásáról: Geoff Meeds (Kaptár: Végső pusztulás) alakítja McRavent, Victoria Cale személyes testőrét, Andre Brooks Jones rendőrt, Jeannine Cota pedig valószínűleg egy riportert.
  • A hétvégén zajlik a Wonder Con San Franciscóban, melynek képeit a galériában nézhetitek meg.
  • Brian Peterson néhány szóval jellemezte a Smallville hátralévő epizódjait: a Kent, illetve Booster részek esetében a hivatalos leírásokból már nagyjából sejthető, hogy mi is fog történni, azonban Peterson elmondta, hogy a Booster után már minden Clarkról fog szólni, a Prophecy-ben egy meglepetéssel és fordulattal, utunk során pedig lassan, de biztosan a nagy gonosz, Darkseid is megérkezik.
  • Nyáron érkezik a Zöld Lámpás animációs film, az Emerald Warriors, a következő film pedig a Batman: Year One lesz, melyet majd a San Diegói Comic Conon mutatnak be. Bruce Timm, az animációs részleg producere pedig elmondta a San Franciscói Wonder Conon, hogy a következő film egy JLA animáció lesz, a Justice League: Doom, mely a Tower of Babel sztorin alapul majd, a forgatókönyvet pedig a nemrég elhunyt Dwayne McDuffie írta. Az animáció valamikor 2012-ben jelenik meg DVD-n.

Zöld Lámpás - Új poszterek