2010. május 15., szombat

A 10. évad főgonosza - Elméletek


A következőkben megtudhatjátok, hogy ki lehet (nem lesz, amíg hivatalos megerősítés érkezik) a 10. évad főgonosza. Spoileres lehet, tehát ajánlott a rész megtekintése után elolvasni.




Korábban már megemlítettük, hogy a következő évad főgonosza Darkseid lehet, mivel az évadban többször történt utalás erre, két tudatos és egy 'tudattalan' formában. Először Amanda Waller említette az apokalipszist az Absolute Justice végén, akkor egy rajongó megkérdezte Geoff Johns-t, hogy apokolipszisként szerepelt a forgatókönyveben és nagybetűvel? Erre Geoff pozitív választ adott. Legközelebb pedig Martha említette az apokalipszist a Hostage című részben Tess kapcsán. A harmadik utalás pedig a Roulette című részben volt, ahol (bár a magyar fordításban nem biztos, hogy így szerepelt) az életellenes képletről esik szó.

Ezek után pedig az évadfináléban megkaptuk az elhintést a főgonoszról, ahogy Brian Q. Miller meg is mondta egy interjújában, mégpedig a kötögető nagyi képében. De hogy ki is ő és hogy jön ide Darkseid? Megpróbálom összefoglalni úgy, hogy közben ne unjátok magatokat halálra.



Darkseid Lex Luthor mellett Superman egyik legnagyobb ellensége a képregényekben. Mivel Granny Goodness (szabadfordításban: Az Isteni Nagyi) és Darkseid legutóbb a Final Crisis történetben szerepelt, ezért valószínűsíthető, hogy az abban látott eseményekhez hasonlót kapunk a következő évadban. A történet szerint Darkseid rendelkezik az Életellenes Egyenlettel, amelynek segítségével minden élőlény tudatát irányítani tudja. Célja, hogy az univerzum minden létező bolygóját és népét az uralma alá hajtsa. Kezdésnek megöli a Föld összes létező istenét (ez a képregényekben főleg a görög mitológiához köthető isteneket jelenti), majd anyabolygójáról, Apokolipsziról magával hozza tanítványait, hogy azok töltsék be az istenek helyét, Új Istenek néven. Granny Goodness is egyike ezeknek, aki Athena néven uralkodik (a görög Athéné megfelelője). Képzett harcos, és a Forrást használva rendelkezik az Új Istenek képességeivel: halhatatlanság, sebezhetetlenség, immunitás, szupererő, szuper állóképesség és szuper reflexek. Érdekesség, hogy kezdetben nem Darkseid legmagasabb rangú követője, csak később válik azzá, valamint van egy Mercy nevű állatkája. Talán nem kell emlékeztetnem senkit, hogy a Mercy Tess Mercer egyik beceneve.

Tehát véleményem szerint Tess a nagyi látogatása után a kis ölebévé válik következő lépésként, vagyis alapos agymosás után mindenben követni fogja istene parancsát, így elbúcsúzhatunk az önfeláldozó Tess-től. Valamint Zöld Íjászt/Oliver Queen-t Darkseid követői támadták meg, akik a képregényben felelősek többek között Marsi Fejvadász és Batman (Bruce Wayne) haláláért. Mindez pusztán spekuláció, tehát nem szabad készpénznek venni ezeket a sorozat jövőbeni eseményeivel kapcsolatban, hiszen a Smallville történetét az írók alakítják és nem 100%-ig hű a képregényekhez! 

4 megjegyzés:

  1. Hű, kösz az ismertetőt! :) Nem ismerem a képregényeket, ezért eddig nem is tudtam semmit se Darkseidről se Granny Goodnessről. Tehát ezek szerint tényleg feltámasztja Tesst, ahogy gondoltam. Pedig reméltem, hogy a következő évadban már valami jobb szerepet is kap, úgy értem, hogy talán benne is megbízik majd valaki, de így is elég érdekes lehet. :D

    VálaszTörlés
  2. Igen, de ez pusztán spekuláció, hiszen az írók már nagyon sokszor átvariálták a történéseket a sorozat kedvéért. Remélem, azért valami hasonlót kapunk, jó lenne, bár arról fogalmam sincs, hogy Darkseid külsejét hogy csinálják meg, mert neki nincs emberi alakja.

    VálaszTörlés
  3. Ez egy korrekt spekuláció! Mikor megláttam a kötögető nénit egyből beugrott a nagyi!
    Bár én főleg rajzfilmsorozatokból ismerem őt!
    Remélem én is valami ilyesmi lesz a kövi évadban!
    Bár még nem tudjuk ,hogy az lesz e az utolsó,de szerintem ez a legvalószínűbb! Remélem mivel ez lehet az utolsó évad ,egy kicsit talán nagyobb költségvetéssel dolgozhatnak majd ,hogy mégis az utolsó évad felejthetetlen legyen!
    Remélem egy kapunk egy jó történetet egy Darkseid Vs Superman harcot ami a Smallville történetének legjöbb küzdelme lesz! (persze Clark mint Superman küzdene meg vele!:D)
    És jó lenne a Lexet valahogy vissza tudnák írni a sorozatba és kapnánk egy normális lezárást!
    Remélem sokan egyetértenek velem és drukkolnak ezért!

    VálaszTörlés
  4. Üdv

    Én aszt szeretném megkérdezni, hogy akor végul is amikor Lana Lang eröre tett szert es Lex Fel akarta robantani a DelyPlanetet akor Lana meg akadájozta. De azutan nem szerepelt töbet.Mért vontak ki öt egészen a többi részböl?

    VálaszTörlés