2010. július 4., vasárnap

Callum Blue Audió Interjú

Callum Blue korábban adott egy interjút a Geek Syndicate-nek, melynek eredeti nyelvű, angol verzióját itt hallgathatjátok meg, a továbbra kattintva pedig egy magyar kivonatot olvashattok.
Sok rajongó van lenyűgözve Callum Blue játékától, mint Zod. Callum korábban nem nézte a Smallville-t, csupán a 8. évadtól kapcsolódott be, de mint hallotta és később tapasztalta, az új készítők és szereplők mindenképp új színt vittek a 9. évadba is.

Zod-ot pár internetes szavazáson a legjobb gonosznak választották, ami Callum szerint mindenképpen említésre méltó, mert a Superman történetben nagyok sok kitűnő gonosz van még.

Zod szerepét úgy kapta meg, hogy korábban már kapcsolatban állt a WB-vel, így amikor az új karakterhez kerestek színészt, behívták egy tesztelésre és megkapta a szerepet.

Callum nagyon élvezte a forgatást, különösen imádta a Savior-ban látható jelenetet, amikor a katonái számon kérik erejük hiánya miatt Tess Mercer-rel együtt. Az egyik pillanatban az életmentésről és a felelősségről beszél, majd hátrafordulva Tess-re vigyorog, mint aki bármit megengedhet magának. Pontosan ugyanígy érezte Callum magát akkor: hogy bármit is el tud játszani.

Zod és Clark kapcsolatát különösen bonyolultnak tartja, hiszen mindketten vezetők a maguk csapatában, majd amikor a világ feletti uralomról van szó, még inkább egymás ellen fordulnak. Zod számára a legnehezebb, hogy Clark nagyon emlékezteti őt Jor-El-re, akivel nagyon jó barátok voltak. Azonabn a Clark-Zod kapcsolat odáig fajul, hogy végül tiszta gonosz-jó küzdelem lesz.

Clark számára ez a kapcsolat egyfajta tartsd magadhoz közel ellenségeidet, aminek alapja korábbi tapasztalata/tudása Zodról, valamint, hogy őt nem jellemzi a kryptoniak erős kötődése, mivel a Földön nőtt fel és erős érzések fűzik az emberekhez.

Rengeteget kellett repkednie köteleken a repülési jelenetek miatt. Egyesek szerint jó móka, mások szerint fájdalmas. Callum szerint, klassz, amikor az ember szó szerint repked a stúdióban, az viszont már kevésbé, hogy ilyenkor bevörösödik a feje.

A legnagyobb kihívás a nyelvezet volt. Amolyan Shakespeare-i szintű volt bizonyos szavak használatával, melyek jelentését gyakran nem is értette. Valamint komoly kihívást jelentettek emiatt a hosszas beszédek. 

Nagyon élvezte, hogy karakter egy bonyolult utat járhatott be az évad során, emberként kezdve, majd szupergonosszá fejlődve. Jelentősnek tartota Zod Faorával való kapcsolatát, melyben jelentős szerepet játszottak a gonosz igazi arcának megmutataásában.

Allison Mack-től és Tom Welling-től eltérően sosem rendezne egy olyan sorozatot vagy filmet, amiben szerepel. Egyébként lenyűgözőnek tartja, hogy egy egyszerű sorozatnak is milyen struktúrával és szervezettséggel kell rendelkeznie. Rövid filmeket már rendezett korábban és most kezdődik majd annak a filmnek a forgatása Londonban, melyet ő írt és rendez.

Ha lehetősége lenne egy másik karaktert játszani a Smallville-ban, az valószínűleg egy másik gonosz lenne, a komplexitása miatt. a jófiú karaktereket kicsit unalmasnak találja és Zöld Íjász zöld bőrruhájába sem bújna szívesen. Brainiac karakterét szívesen eljátszaná.

Sokszor megkérdezik tőle az emberek, hogy miért úgy alakult Zod története a sorozatban, miért mentek vissza a történetében (vagyis őrnagyként indul). Erre nehezen tud csak válaszolni, mert korábban nem érdekelték a képregények és csak mostanában kapcsolódott be a Smallville miatt.

Gyerekkorában sem olvasott képregényeket, de mindenképpen elvégezte házi feladatát, amikor megkapta Zod szerepét, hiszen alaposan utánanézett a karakter hátterének, tudván, hogy milyen népszerű. 

2 megjegyzés: