2010. augusztus 28., szombat

Párhuzamok - Elméletben

Az előző bejegyzésben látható promó kép a Lazarus című epizódból sok rajongóban vetett fel kérdéseket, hogy vajon milyen célja lehet annak, hogy Lois egy égő kukoricamezőn van egy póznához kikötözve. Természetesen lehet egy kikacsintás a Smallville-i gimi első évadból ismert hagyományára, melyet Clark-nak is el kellett szenvednie az első részben, de lehetséges, hogy ismét egy képregény utalásról van szó. A Superman/Batman sorozatban nemrég ért véget egy rövid sztori, melynek nagyon röviden a lényege, hogyan is válhatna Superman istenné az emberek szemében. Egy olyan kultuszról van szó, melyben az emberek az emberiség megmentőjeként tekintenek Superman-re, de ehhez fel kell áldozniuk Lois Lane-t, mivel a kotnyeles újságírónő Clark Kent-et választotta társául, ahelyett, hogy Superman-hez ment volna feleségül, hogy krpytoni utódjaikkal benépesítsék a Földet. Szerencsére Batman idejében megakadályozta az események tragikusra fordultát (sztornó - Lois szabadította ki saját magát, őt idézve, hiszen a legjobbaktól tanult). Természetesen ez a rövid sztori nem jelenti azt, hogy a Smallville-ban is betűre pontosan ezt a sztorit fogjuk kapni, de valamilyen szintű kapcsolat elképzelhető, hiszen a Smallville-ban mindig is rengeteg képregény utalás volt, és a Superman/Batman #72-es számban megtörtént az első eset, hogy a Smallville-ra utaltak, hiszen láthattuk a Piros-Kék Maszat nevén megjelenni a füzet lapjain, amire korábban nem volt példa.

2 megjegyzés:

  1. Ez tényleg érdekes. De amúgy én arra tippelnék, hogy ez csak ábrázolásbeli hasonlóság lesz. Ahhoz hasonló, hogy Clark fekete ruhát kapott, ami a Superman - Doomsday filmben látott ruhára emélkeztet, de eltérő a háttér sztori.

    VálaszTörlés
  2. Nekem is tetszik ez a felvetés. Amúgy is a részről azt mondták, hogy Clark rájön ő még nem az a hős, akire az embereknek szüksége van. (Vagy valami ilyesmi.) Nekem ez a 'mánia Supermanért' dolog bejönne akkor is ha csak képzelgés. :)

    VálaszTörlés