2010. augusztus 1., vasárnap

Smallville - Ki kicsoda a 10. évadban - 1. rész

A Smallville utolsó évadjában a készítők rengeteg régi/új karaktert fognak számunkra bemutatni. Hogy azok számára, akik nincsenek otthon a képregények világában, ne csupán egy nevet jelentsenek, összegyűjtöttem ezeket a karaktereket, hogy ki kicsoda a Superman mitológiában. A tovább mögött olvashattok Cat Grant, Deadshot, Rick Flag, Gordon Godfrey, Granny Goodness, Darkseid történetéről.
Darkseid

A régi istenek hanyatlásával (ezalatt az összes ókori istent kell érteni) megszületett az új istenek (New Gods) faja. Az istenek, mint általában fajtájuk, két táborra szakadt, két bolygón küzdve állandóan egymás ellen: New Genesis-en és Apokolips-en. Apokolips-en Heggra királynő és fia, Uxas folyton egymás ellen hadakoztak, míg végül Uxas testvére halálával elszívta annak erejét, így létrejött a DC Univerzum legfőbb gonosza, Darkseid. Darkseid a marsi filózifiai írások tanulmányozva felfedezi az Életellenes Egyenletet, mellyel megszerezheti a legfőbb erőt, mellyel mindenkit irányíthat. Ennek megszerzésére megtámadja a Mars-ot, majd miután megtudja, hogy az Életellenes Egyenletet csakis a Földön lehet működésbe hozni, folyamatosan támadja a Földet, azonban Superman és az Igazság Ligája eddig mindig sikerrel megakadályozza ebben. Legutóbbi látogatása halálos következményekkel is járt, meghalt Bruce Wayne, az eredeti Batman. Superman a Negyedik Világba száműzte Darkseid-ot legutóbbi látogatása után, miután sikertelenül próbálta Supergirl-t fúriái közé kényszeríteni (ennek sztoriját láthatjuk majd az új animációs filmben, a szeptemberben megjelenő Superman/Batman: Apocalypse-ben is).

Granny Goodness

Granny Goodness eredetileg Apokolips seregében szolgált, ahol igen hamar magas rangra tett szert. A seregben harci kutyákkal dolgozott, így hűségének végső próbája az volt, hogy ölje meg évek óta nevelt kedvencét, Mercy-t (érdekességképpen Tess Mercer beceneve is Mercy). Először parancsnokát ölte le, de amikor Darkseid elé vitték, kénytelen volt a parancsot teljesíteni. Miután megölte kedvencét és bizonyította hűségét, Darkseid egyik leghűbb csatlósa lett. Feladata Apokolips árváinak 'nevelése' volt, ezzel is gyarapítva Darkseid hű követőinek számát. Jelenleg Athena istennő szerepében tetszeleg.





Gordon Godfrey (eredeti neve: Glorious Godfrey)

Darkseid többi csatlósához képest, Godfrey arról nevezetes, hogy kellemes külsővel rendelkezik, így Darkseid ügynökeként könnyebben elvegyülhet az emberek között. Kiváló mestere az elbűvölésnek, átvitt és szó szoros értelemben is, mivel a manipuláció az egyik képessége. Amikor első alkalommal a Földön járt, előadáskörúton vett részt, abban reménykedve, hogy előkészítheti a terepet urának. Egy kisebb csapatot szervezett, a Justifiers-t, akik egy speciális sisakot viseltek, mellyel könnyebben manipulálhatta őket.Később G. Gordon Godfrey-ként kiadott egy könyvet, mellyel egy anti-szuperhős mozgalmat akart elindítani. (A Smallville-ban ez majd a Shield című részben rádióműsoron keresztül valósul majd meg.)




Cat Grant

Cat Grant a Daily Planet pletykarovatának újságírója lett, miután Metropolis-ba költözött fiával, Adam-mel. Úgyis számon tartják, mint Clark egyik lehetséges szerelmi kapcsolata, bár azon kívül, hogy flörtjeivel halálra idegesített Lois-t, soha nem történt semmi Cat és Clark között. Nemsokkal később saját műsora lett, Cat Grant Show néven a Metropolis-i WGBS-nél. Fia halála után hosszú időre eltűnik, néhány évvel később azonban visszatér, fia elvesztésének fájdalmát pedig provokatív viselkedéssel kendőzi. Legújabb hóbortja, hogy Supergirl ellen folytat lejárató kampányt, mivel egyszer Supergirl miatt súlyosan megsérült. Kara így magára veszi Linda Lang személyiségét, hogy közvetlen közelről figyelhesse Cat ténykedését.



Deadshot

Eredeti neve Floyd Lawton, érdekessége pedig, hogy legelőször a Batman képregényekben jelent meg. Kétségtelenül a világ legjobb lövésze. Apja, majd testvére halála után Gotham City-be költözik, hogy bünözőként éljen, amíg meg nem keresi Rick Flag ezredes, hogy beszervezze a kormánynak dolgozó Öngyilkos Osztagnak, cserébe pedig amnesztiát kapott. Deadshot azonban minden öngyilkos vállalkozást túlél, különleges módszereinek köszönhetően. Mostanában a Titokzatos Hatos és az újjáalakult Öngyilkos Osztagban ténykedik, míg főnöke, Amanda Waller el nem árulta, így börtönbe került. 




Rick Flag

Már Rick Flag apja is az Öngyilkos Osztag egy korai verziójában szolgált a második világháborúban, így fia is ezt a pályát követte. Bár ellenérzések gyötrik, mégis sorra szervezi be a korábban bünözőként élő hősöket az Osztagba. Nemrégiben eltűnt egy terroristákat üldöző akció során, azonban kiderült, hogy egy közel-keleti börtönbe került, ahonnan szerencsésen kiszabadították. Érdekesség, hogy felesége Nightshade, aki a Smallville évadjában még fel fog bukkanni, mint tereportálásra képes tagja az Osztagnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése