2010. szeptember 3., péntek

Smallville - Hivatalos Évad Leírás

Megjelent a 10. évad hivatalos leírása, melynek körülbelül 50%-a a kilencedik évad leírása, ezért csak a tizedik évadra vonatkozó bekezdéseket írom le. A teljes leírást itt olvashatjátok

A kezdetek vége itt kezdődik. A tizedik és egyben utolsó évadával egy hős legendás eredetének modern értelmezése még inkább a realizmus, akció, a szív és a humor útjára lép, ahogy Clark Kent egyre inkább születési joga beteljesítése felé tart.

Clark kilép legsötétebb órájából, hogy a végzetéhez vezető útona múlt szellemeivel találkozzon - azonban a múlt árnyai ismét kísértést jelentenek a sötétségbe való visszatéréshez. Vajon a leküzdhetetlennek látszó körülmények ellenére Clark elég erős, hogy a világ legnagyobb hősévé váljon?

Most hogy végre békét lelt kettős örökségével, Clark-nak a tizedik évadban a sötétből a fényre kell lépnie. Sose volt még ennyire veszélyes, hogy a nyílvánosság elé álljon, és azzá az ikonná váljon, akivé a sorsa rendelte. A múltban tevékenykedő hősök az emberek szemében mind önkénteskedő és önbíráskodó polgárörökké váltak, és felmerül a kérdés, hogy a múltban elkövetett hibái ellenére Clark a remény szimbólumává válhat, vagy ismét igaza lesz a kételkedőknek, akik szerint az igazságtalanság és önkény útját járja egy ilyen hős, nem pedig az a valódi szuperhős, akire oly szükség lenne.

Azonban egy sötét és fenyegető erő ölt különböző arcokat, miközben Clark ezzel a gonddal küzd. Sólyomember, Supergirl és Jonathan Kent állnak majd Clark mellett, miközben megteszi a végső lépéseket afelé, hogy beteljesítse születési jogát. Minden segítségre szüksége lesz, hogy megküzdhessen a újonnan felbukkanó sötétséggel - a legnagyobb gonosszal, ami valaha is létezhetett a Földön.

Az évad premier epizódjában, a Lazarus-ban Clark halálközeli élményből tér vissza, melyben szellemek kísértik a múltból - barát és ellenség egyaránt. Most, hogy új esélyt kapott az élettől, minden kísértést le kell küzdenie, minden kétséget száműznie kell szívéből, hogy a remény szimbólumává válhasson, melynek a világnak szüksége van. Azonban a múltjából egy olyan komoly fenyegetés bukkan fel, mely komolyan kockáztatja ennek megvalósulását.

Lois Lane kétségekkel küzd, próbálja megtalálni helyét abban a világban, ahol immár ismeri Clark szuper titkát. Azonban Clark nem fogja észrevenni, hogy tudja a titkát, amit Lois pontosan így is akar. Lois minden tőle telhetőt megtesz, hogy karnyújtásnyi távolságra tartsa a riportert, mivel szerinte csak egy romantikus bonyodalmaktól mentes élet teheti jobb hőssé.

Chloe Sullivan is szívbajokkal küzd, azonban szembe kell néznie a legnagyobb kérdéssel - vajon mit képes feláldozni azért, hogy megvédje azokat, akiket szeret? Chloe egy veszélyes és egyben hatalmas lépést tesz a nagyobb jobb érdekében, a Sors kezébe adja magát, az igaz útmutatójának.

Amikor Chloe eltűnik, Oliver rákényszerül, hogy behatóan megvizsgálja a mögöttá álló okokat. Miközben önmagát hibáztatja Chloe eltűnése miatt, megvizsgálja élete minden lépését, jót és rosszat egyaránt - vajon milyen messzire képes elmenni Oliver, hogy elveszett szerelmét hazahozza?

Miután az életét áldozta azért, hogy a múltban elkövetett hibáit helyrehozza a jó érdekében, senkit sem ér nagyobb meglepetésként, mint Tess Mercer-t, amikor egy elhagyatottnak tűnő orvosi létesítményben ébred éppen és egészségesen. De vajon milyen titkokat rejt a Cadmus Labor és mit kell feláldoznia Tess-nek második feltámadása miatt? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése