2010. szeptember 8., szerda

Zöld Lámpás - Részletes Kosztüm Leírás

A néhány héttel ezelőtt, az EW címlapján láthattuk először Zöld Lámpás ruháját, melynek láttán egyes képregény rajongók bizonyos súlyosan elborzadtak. Az újságírói körökben azonban már keringenek screenshotok és koncepciós storyboardok, melyeken jobban lehet látni a ruha részleteit, melyről ugye korábban kiderült, hogy a címlap fotó még nem a végső megjelenése a kosztümnek, valamint erősen közrejátszott a Photoshop is. Azonban egy részletes leírás született a ruháról, melynek első 'élő' megtekintésére novemberig várnunk kell, mivel a WB az akkor bemutatásra kerülő új Harry Potter film elé szánja a film trailerét.
Ezen a koncepciós rajzon látható legjobban, hogyan is fog kinézni a kosztüm végleges formája, de a tanács szerint a végső ítélettel várjuk meg, míg saját szemünkkel látjuk a ruhát.
- A ruha filmbeli megjelenésére várnunk kell egészen addig, amíg Hal Jordan megérkezik az Oa bolygóra, mivel a gyűrű 'felfedezi', hogy gazdájának alapos kiképzésre van szüksége, miután először használta a gyűrűt a Földön, nem sok sikerrel.
- A ruhát egyébként majd a gyűrű alakítja ki Hal testén erős fény kíséretében. Miután a ruha materializálódott, és a fény gyengült, a ruha smaragdzöldben fog ragyogni, a megfelelő helyeken pedig feketén (A leírás tartalmazza a leírást, mely helyek feketén, de ez egyébként tökéletesen látszik a rajzon is).
- A ruhán egyéként éles vonalak vannak, melyek egyértelműen elkülönítik a fekete és zöld részeket.
- Hal repülési jeleneteiben (ebbe beletartoznak az űrbéli jelenetek is) erős ragyogó buraszerűség veszi körbe a gyűrű viselőjét, és Hal elég sokszor fog repülni a filmben ahhoz, hogy ezt mi is alaposan megvizsgálhassuk.
- A lámpa, melyet minden lámpás magával hordoz a képregényekben, sokban különbözik a filmben. Először is, helyhez kötött, így a Lámpás nem tudja magával vinni. Ezen kívül ragyogó fény veszi körül és rávésték a Lámpások esküjét, melyet minden egyes feltöltésnél el kell mondaniük a Lámpásoknak. 
Ezeken kívül egyébként a gyűrű használatához kapcsolódóan számos alakzatot láthatunk majd a filmben is (Hal mindig is nagyon ötletes volt ezek használatában), amikor a konstrukciókat létrehozza gyűrűjével, és bár nem biztos, hogy az összes szerepelni fog a végső verzióban, de eddig ezeket látták a film titkaiba betekintők: kamion - a hosszabb kialakítású (mint Optimus Prime a Transformerben), homokjáró, harci repülőgép és légvédelmi ágyú. És a lista bizonyára még elég hosszú. A film bemutatójára 2011 június 17-én kerül sor az USA-ban.

1 megjegyzés:

  1. Jól hangzik :D
    Egy kérdésem azért lenne, az hogy Hal Jordan repülni fog, az szó szerint értendő, (Mint Supermannél) vagy csak repül, mint egy pilóta (repülőgéppel)?? :)

    VálaszTörlés