2011. január 24., hétfő

X-Men: First Class - James McAvoy Interjú

James McAvoy-jal ezúttal a Cinema Blend készített interjút. A színészen nagy a nyomás a film miatt, két okból is: egyrészt egy ikonikus karaktert kellett megformálnia, másrészt Patrick Stewart nyomdokaiba kellett lépnie, ami már önmagában felveti a kérdést, hogy McAvoy kiről és hogyan mintázta karakterét. Többek között erről és Xavier kopaszságáról olvashattok a tovább mögött.

McAvoy több interjújában úgy nyilatkozott, hogy meg kell néznünk a filmet ahhoz, hogy megtudjuk, a film végén vajon tényleg megkopaszodik, tehát az ismertebb külsejével láthatjuk-e majd a professzort. Eredetileg a karakter ebben a filmben is kopasz lett volna az egész történetben, de a stúdió elvetette az ötletet. Így, hogy McAvoy megtarthatta haját, szabadságot nyert arra, hogy Patrick Stewarttól teljesen függetlenül, önállóan építhesse fel karakterét. McAvoy egyébként is úgy látta, hogy úgy nincs értelme előzmény filmet csinálni, ha a karakterek ugyanolyanok, mint a 'folytatásokban'.


"Ha megnézed Xavier professzor személyiségét, azt látod, hogy önzetlen, egy angyal, nincsenek szexuális vágyai. Mindig csak mások foglalkoztatják. Jobbá akarja tenni a világot, a mutánsokat és az embereket. Mi megpróbáltuk felforgatni ezt az egészet. Nem egy gonosz embert fogtok látni vagy ilyesmi, hanem egy saját magával elfoglalt embert, aki hajtja a nőket és szeret inni. Nem az az elkötelezett vezető, akit minden hős szeretne. Főnök szeretne lenni, elkötelezettségek nélkül. A filmben a fejlődését látjuk, a végére inkább hasonlítani fog Patrick Stewart karakterére, mint arra, aki a film elején volt."

Lényeges, hogy McAvoy megerősítette, hogy a korábbi X-Men filmekben látott Farkas (Rozsomák) nem fog szerepelni az új filmben. A filmnek egyébként kellett némi utólagos forgatás is, amikor felvettek 3 új jelenetet a mutánskaland végére.

"Egy nagyon picit változtattunk a finálén, amely köztem és Michael Fassbender (Magneto) között zajlott. Igazából csak apróságokról volt szó. Felvettünk egy kis jelenetet itt meg ott, mert korábban úgy gondoltuk, nem lesz rá szükségünk vagy akkor eszünkbe sem jutott vagy megváltoztattuk, mert nem találtuk tökéletesnek. Újraforgattunk egy hajón felvett jelenetet, ami nagyon jó lesz a filmben, aztán néhány vízalatti jelenetet, amiről nem mondhatok semmit, de nagyon izgalmas lesz. Komolyan, csak apróságok."

A film amerikai bemutatója június 3-án lesz, így hamarosan számíthatunk a trailerre is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése