2011. február 18., péntek

Superman - Henry Cavill a castingról

Az Entertainment Weekly adott egy kis ízelítőt most megjelenő számukból, melyben egy interjú olvashat Superman megformálójával, Henry Cavill-lal. A cikkből kiderült, hogy Snyder, a film rendezője korábban már majdnem beválogatta a színészt, azonban jelen esetben a 300-ról beszélünk. 

"Snyder azt mondja, castingolta volna Cavillt 2007-es filmjébe, a 300-ba, csakhogy a színész akkor más munkával volt elfoglalva: a következő 007-es ügynök szerepére pályázott. 'Nagyon közel kerültem a szerephez' - mondja Cavill. 'A lehetőségek egyike egy nagyon fiatal Bond, a másik pedig egy 30-as éveiben járó ügynök volt, aki végül Daniel Craig lett."

Snyder megemlíti a másik jelöltet Joe Manganiellót is:
"Joe nagyszerű fickó. Nagyon kedveltem őt, de a döntés ösztönös volt. Nem volt meg az az érzés, hogy ő a mi emberünk egy ilyen ikonikus, érzelmes karakter megformálására."

A 2004-es Superman visszatér McG féle castingján ugyan nem Cavillt választották a címszerepre, ám most mégis sikerült neki, elégedett a döntéssel, hiszen most sokkal érettebb, tapasztaltabb színésznek gondolja magát. Cáfolta a pletykát, miszerint neve felmerült volna a Batman Kezdődik kapcsán, azonban az mélyen megviselte, hogy a Superman szerep végső döntéséről kapott telefonhívás után nem tudta felhívni szeretteit, barátnőjét, hogy elújságolja, megkapta a munkát, hiszen rögtön elárasztották az újságírók telefonjai.

A forgatás megkezdéséig (mely előreláthatóan idén nyáron veszi kezdetét) idejét azzal tölti, hogy formába hozza magát és felkészüljön az ikonikus kosztüm viselésére.

"A meghallgatás alatt, mikor a kosztüm egy régebbi verzióját viseltem, az idegesség mellett elöntött ez a másik érzés: Hű. A köpenyt viselem, az S szimbólumot viselem. Elképesztő volt. Alig várom, hogy igazából is megtehessm." 

1 megjegyzés:

  1. Nagyon drukkolok neki és Snydernek is. Végre: lehet, hogy azt az újjászületett látjuk majd, amire oly sok éve hiába vártak a képregényrajongók.

    Angelus

    VálaszTörlés