2011. április 28., csütörtök

Kitekintő - A 900. Action Comics

Tegnap történelmi pillanatot ünnepelt a DC Comics, hiszen megjelent az Action Comics képregény-sorozat 900. száma (a linkre kattintva le is tölthetitek - természetesen angol nyelven). Miről nevezetes ez a sorozat? Az 1939. júniusában megjelenő számában szerepelt először ma ismert formájában a világ legismertebb szuperhőse, Superman. A sorozat 900 számot és számos különkiadást ért meg, az első szám eredeti példánya több mint 1 millió dollárt ér a gyűjtőknek.
Ennek jegyében 96 oldalas kiadványt készítettek a legnevesebb Superman írók és rajzolók. A számban az 1991-es nevezetes Doomsday - Superman harc után (melynek képregény-történeti eseménye Superman halála volt - a híres szakadt köpeny a póznán) Superman ismét találkozik a szuperszörnnyel. Tovább emelték a sztori színvonalát egy Lex Luthor - Superman párharccal is, melyben ismét előkerült Luthor legfőbb sérelme: miért istenítik az emberek Supermant, hiszen nem is ember, nem is ismerheti az emberi érzéseket.
A füzetben helyet kapott több kisebb történet is:
1. Megismerhetjük, hogy segített egy zseniális tudós Jor-Elnek tökéletesíteni a Kal-Elt szállító hajót három nappal a Krypton pusztulása előtt, hogy oldották meg az élelem és víz elhelyezését abban a pici hajóban, mellyel évekig utazott a világűrben, mielőtt elérte a Földet. A sztori érdekessége, hogy írója nem más, mint Damon Lindelof, a Lost executive producere.
2. Lois kapott egy Légió-gyűrűt Saturn Girltől, és azt is elárulja, mit csinálna vele: bulit rendezne a legionáriusokkal. Geoff Johns sztoriját a Gary Frank Christopher Reeve-et megidéző rajzai teszik emlékezetessé.
3. A harmadik sztoriról elég annyit, hogy alaposan megrengette e képregény-kedvelők világát: Superman lemondott az amerikai állampolgárságról. A sztorinak, bár első kissé giccsesnek tűnhet, mélyen szántó gondolatok adnak alapot, az események pedig erősen emlékeztetnek a nemrégiben Egyiptomban zajlott eseményekre.
4. Richard Donner, a Superman filmek atyaúristene is megtisztelte a füzetet egy sztorival, melynek címe "Only Human". Minden Lois és Clark rajongónak kötelező.

A füzet tartalmaz egy evolúciós rajzot is Superman ábrázolásáról az évek során (kattintásra megnő):

2 megjegyzés:

  1. Ha már képregényeknél tartunk ,képregényeket tölthetnétek fel az oldalra vagy adhatnátok linkeket ahonnan a jobbakat ,újabbakat (Persze Superman ,Batman) Letölthetnénk! Én vevő lennék rá!!!

    VálaszTörlés
  2. Nekem a Superman Birthright is nagyon tetszett! Elvileg a Film is arra alapoz majd! Szóval tök jó lesz!

    VálaszTörlés