2011. június 1., szerda

A DC sztori

A DC fejesei, mint Geoff Johns és Jim Lee orbitális változásokat terveznek a DC univerzumban. Elsőként szeptembertől mindent felborítva megszűnik az eddigi rendszer és 52 új címet indítanak, valamint több mint 50 karakter kosztümjét tervezi újra Jim Lee. Az 52 új cím indítása valójában azt jelenti, hogy minden eddig létező címet újra egytől számoznak, az első ilyen füzet a Justice League of America #1 lesz, melyben visszatérnek a sztorihoz az eredeti Liga nagy hősei, Superman, Batman, Wonder Woman, Flash és Zöld Lámpás is.
Ahogy azt említettük, a karakterek kosztümjeit is módosítják kissé, valamint a karaktereket is megfiatalítják, hogy jobban illeszkedjenek a 21. század tömegízléséhez. Nem kell olyan drasztikus változtatásra gondolni, mint amilyen Wonder Woman majdnem egy évvel ezelőtti újradizájnolása volt, de lesznek észrevehető különbségek. Az első betekintőt egyébként a bal oldalon látható képen nézhetitek meg, ahol már látszanak az apróbb változtatások és a karakterek is sokkal fiatalabbak jelenlegi koruknál (pl. Superman-t 35-40 évesnek ábrázolják a képregényekben jelenleg, a képen pedig max. 25-nek tűnik). 
További hír a témában, hogy megjelent két nagyon vázlatos rajz Superman kosztümjének egyes részeiről, történetesen az övéről és a csizmájáról. Az övét hangsúlyosabbá tették, a csizmája pedig teljesen új dizájnt kapott.
Egyébként az egyes karakterekről különböző pletykák hada kering, az egyik legtöbb port kavaró Clark Kent és Lois Lane házasságának vége, hogy Clark karakterét jobban eladhassák a fiatal olvasóknak, valamint Wonder Womant ismét behozhassák a történetbe szerelmi szálként, ezzel a Csodanő karakterét hangsúlyosabbá téve az olvasók körében. A cél lehet, hogy ez, de az interneten máris százak, ha nem ezrek kampányolnak az egyelőre még pletyka státuszban lévő rémhír ellen. A másik pletyka pedig, hogy a jelenlegi két Batman téma is megszűnik és a továbbiakban ismét Bruce Wayne lesz a Denevérember, Dick Grayson sorsáról egyelőre semmit nem tudni. 

Az tény, hogy a szeptemberi reboot augusztus 31-én a Justice League of America #1 megjelenésével alaposan fel fogja kavarni az állóvízet mind a DC univerzumban, mind a képregény-olvasók körében. Az én javaslatom az, hogy aki eddig azon gondolkodott, hogy belevág a képregényolvasásba, de nem tudta, hol kezdjen neki, annak kitűnő alkalom lesz ez az esemény.

5 megjegyzés:

  1. Ide fel lesz töltve majd, vagy letölthető lesz valahol?

    BART

    VálaszTörlés
  2. Vagy megszoktam az eredeti Supermant, de az Earth One-s karakter, vagy akár Welling Supermanként jobban emlékeztet Superboy-ra, mint Supermanre....

    VálaszTörlés
  3. Ez most komoly? Szét akarják választani Clarkot Loistól? Vagy már meg is tették? Elmegy a tinidráma felé a Superman történet is? Pls írjatok róla valami bővebbet!

    VálaszTörlés
  4. Írnánk, de egyelőre semmit nem tudni. Az írók egy része úgy nyilatkozott, hogy nem akarnak a sztorin változtatni, a fenti hír egy nemhivatalos forrásból származik. Amint tudunk valamit, megírjuk.

    VálaszTörlés
  5. Kösz! Reménykedem hogy nem szakítják őket szét :(

    VálaszTörlés