2010. május 13., csütörtök

Cassidy Freeman Interjú


A rejtélyes és számító Tess Mercerként, a LuthorCorp főnökeként a Smallville-ben, Cassidy Freeman betekintést adott néhány dologba, mint a Kriptoni Gömb ereje, a zombivá válás és - egy alternatív jövőben - a halála. És vajon mi a legfurább dolog, amire Freeman-t kérték a Smallville-ban? 


"Erre a kérdésre nagyon sok válasz van" válaszolta a színésznő. "A legfurább dolog, amit kértek tőlem, az élve eltemetés. Meg kell mondjam, hogy a Pandorában igazából nem földet dobott rám Justin. Hanem ledarált csokis kekszet. Úgyhogy a legfurább dologből végül a legízletesebb lett. Olyasmi volt, hogy 'Srácok, szerintem nem lett jó az egész, csináljuk meg még egyszer.'"

"Azonban a dolgok nem csak őrültek, hanem kihívással teliek is tudnak lenni. Még sosem kértek arra, hogy játszak el egy zombit. Vagy hogy zombikkal harcoljak egy szamuráj karddal. És én az a fajta színész vagyok, aki mindent maga szeret csinálni, szóval kihívás volt, de én szeretem az ilyen kihívásokat."

A 28 éves chicagói színésznő több kisebb szerep után (Finishing the Game - 2007, A Döglött Akták egy 2008-as része) került a The CW műsorába a 8. évadban, lenyűgözve ezzel a sorozat veterán rajongóit. A mentorához, Lex Luthor-hoz hasonlító női karakter, Tess Mercer nevét Eve Teschmacher-től, aki Lex Luthor társa a Superman és a Superman 2 filmekben, valamint Mercy Graves-től, a Superman animációs sorozat rosszlányától, aki később több DC képregényben is szerepelt, kölcsönözte.  

A Smallville-ban azonban Tess mindig is fejlődött. Gonoszként kezdte, egyfajta zöld-terroristaként. Megöletett vagy saját kezüleg ölt meg embereket. Többször összeütközésbe került Clark-kal, arra kényszerítve, hogy fedje fel igazi identitását, csakúgy mint Lois-szal és Chloe-val, valamint szerelmi viszonyt folytatott Oliver-rel és Zod-dal. A nézők nemrég fedezhették fel, hogy Tess a Sakk-Matt-nak dolgozik, egy titkos kormányszervnek, amely az Amerikai Igazság Szövetség széthullásáért is felelős.

"A legelső dolog, ami megfogott, az ennek az erős nőnek a karaktere, akit gonoszként láthatunk a történetben." mondja Freeman. "Valamint megfogott annak a két karakternek az összekeverése, akik a kezdetben voltam, Eve Teschmacher és Mercy Graves. Számomra nagyon érdekes karakterek."

"Ahogy telt az idő és a karakter fejlődött, különösen ebben az évadban, ami a legjobban érdekelt, az az alaptermészete." folytatja a színésznő. "Nagyon érdekes összehasonlítva a többi szuper vagy különleges karakterrel. Tess Mercer nagyon emberi, a motivációi mindig az érzelmeiből fakadnak, valamiképp egy magasabbrendű elhivatottságnak nevezhetjük."

"Szeretem, hogy a sorsa nincs előre megírva" - mondja, ezzel Tess-t Clark-hoz és a többi karakterhez hasonlítva, akiknek sorsa már előre megírt a DC képregényekben. "Ő alkotja és fedezi fel, ahogy halad előre, ami szerintem egy szép kettőség a többi karakterhez képest."

A Smallville 9. évadja pénteken zárul egy cliffhanger epizóddal, a Salvation-nal. Zod szabadjára engedi kandori seregét, ezzel Clark-ot, Chloe-t, Oliver-t és Tess-t ellenállásra sarkalva, vagy legalább a károk enyhítésére. És mire a végefőcímhez érünk, minden és mindenki a pokol tornácára jut. És bár a csatorna berendelte a Smallville következő évadját, az még kétséges, melyik karakter és színész tér vissza ősszel. 

"Jelenleg mindenki feje a tőkére kerülhet" mondja Freeman "és mindenki veszélyben van. Szerintem ez egy jól megírt és jól megtervezett finálé. És épp ez a legizgalmasabb benne. Nem tudjuk, ki fog visszatérni, kivéve Clark-ot, természetesen." 

"Én szeretnék visszatérni. Jól érzem itt magam. Csodálatos emberekkel dolgozhatok együtt és nagyon mókás a munkám is."

Tess számára a vég mindenképp el fog jönni, legyen az a Salvation-ban vagy a következő évadban, amely valószínűleg az utolsó lesz a Smallville történetében. Freeman - akit legközelebb a lassú folyású horrorban, a Yellow Brick Road-ban láthatunk - megosztotta gondolatait velünk, hogyan is kellene végződnie Tess sztorijának.

"Szeretném megtalálni a lényegét, a központját, ahogy a jógában mondanánk" mondja nevetve Freeman. "Szeretném, ha rájönne, hogy valójában mi is hajtja őt és nem akarom, hogy az a félelem legyen. Úgy érzem, Tess Mercer sokszor hallgat másokra és próbál olyanokat találni az életében, akikben megbízhat, sokszor férfiakban keresi ezt, de bennük sokszor csalódik."

"Úgy érzem, hogy tiszta a célja, de aztán mindig bajba kerül, csinál valami rosszat, ezzel saját magát és másokat is még inkább bajba sodorva. Szeretném, ha találna valamiféle megváltást, valami olyasmit, hogy mi is az ő igazi célja, mire rendeltetett."

"Azt nem tudom, hogy ez jó vagy rossz lesz-e. Egy részem azt kívánja, hogy jó ember legyen, egy részem pedig azt, hogy legyen végre őszinte magával és ahelyett hogy mindig megpróbál valamit helyrehozni, megmenteni vagy meggyógyítani, jöjjön rá végre, hogy mit is akar az élettől."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése