2011. január 25., kedd

X-Men: First Class - Kevin Bacon Interjú


Kevin Bacon, Sebastian Shaw megformálója beszélt karakteréről, hogyan is próbálja megszerezni a hatalmat a világ felett a kubai rakétaválság miatt kialakult káoszban a 60-as években, illetve a díszletek és a kosztümök hogyan tükrözték ezt az időszakot.

"Shaw hátteréről nem sok derül ki a filmben, de azt érdemes tudni, hogy saját erejéből képes felkapaszkodni. Az apját fiatalon veszítette el, az első millióját 30 éves korára, az első milliárdját pedig 40 éves korára kereste meg. Nagy hatalmú milliárdos, aki mint kiderül, mutáns is. A Pokoltűz Klub vezetője, melynek tagjai közt csak nagyhatalmú emberek lehetnek. Elhatározása, hogy megszerzi a világ feletti uralmat, ami nagyon mókás. Nagyon jól tudja manipulálni az embereket, meg tudja szerezni a képességeiket vagy erőiket, hogy aztán ellenük használja, például ha egy némettel beszél, akkor azt folyékonyan teszi. Elbűvölő tud lenni és megszerzi, amit akar."


Ebből egyben megtudjuk, hogy a fiatal X-Menek, Charles Xavier vezényletével igyekeznek megvédeni a világot Shaw-val szemben. Bacon azt is megosztja velünk, hogy a fiatal mutánsok úgy élnek, mint bármelyik kolis főiskolás: barátságok, kapcsolatok, bulik tengerében. Elég nehéz úgy bármit is megtudni, hogy a kérdésekre Bacon sorban azt feleli "Erre nem tudok válaszolni, mert még nem láttam a filmet.", de azt sikerült kihúzni belőle, hogy a rendező, Matthew Vaughn azután vágott ki egy jelenetet, hogy látta az Eredet című filmet és ezt a jelenetet valami egészen mással helyettesítette.

"Próbálok visszaemlékezni, melyik jelenet volt ez. Azt tudom, hogy hallottam valamit, de nem tudom, hogy a neten olvastam vagy Matthew-tól hallottam. De az biztos, hogy felvettünk egy jelenetet egy tükörcsarnokban, ami nagyon, nagyon elképesztő lesz."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése