2011. január 22., szombat

X-Men: First Class - James McAvoy Interjú

A Screen Rant készített interjút a skót színésszel, milyen is volt eljátszani a fiatal Charles Xaviert a nyáron bemutatásra kerülő X-Men: First Class című filmben. Szóba kerül többek között Xavier képessége és korábbi megformálója, Patrick Stewart is.


SR: Az embereket nagyon foglalkoztatja, hogy Xavier hogyan fog részt venni a harcokban, ténylegesen vagy közvetve? Mert a képregényekben tudatosan edzette magát.

McAvoy: Meg kell mondanom, hogy a filmben nem éppen egy akcióhős. Nem csinál túl sok mindent, inkább csak konzultál az igazi harcban résztvevőkkel. De így is belekeveredik egy kis akcióba, nem mondom, hogy tökéletesen zárul számára, de nem is rúgják szét a hátsóját. Még nem áll készen teljesen a harcra.

SR: Tehát akkor marad a telepátia és irányítás.
McAvoy: Igen.

SR: A film végére kerül tolókocsiba és kopaszodik meg? Mert ezek a pletykák keringenek.
McAvoy: Ehhez meg kell nézned a filmet. Nagyon kényelmes, amikor azt mondod 'Erről nem beszélhetek', de ez nem jelenti azt, hogy valaki tényleg megtiltotta, inkább természetesen jön.

SR: Kérlek, mondd el.
McAvoy: Nem lehet. Még az ügynökömnek sem mondtam el, sőt azt sem tudja, hogy ezt a filmet forgattam.

SR: Oké. Kölcsönöztél valamit a Patrick Stewart által megformált karaktertől?
McAvoy: Megmondom mit kölcsönöztem tőle - megnéztem mindent, amit a legnagyobb odaadással készített. Megnéztem mindent az alakításában, ami a legerősebben jön le a vászonról és azt gondoltam, mindent pont ellenkezőleg kell csinálnom. Ennek egyszerű oka az, hogyha ugyanolyan lenne a karakter mindkét filmben, akkor nem lett volna értelme elkészíteni a First Class-t, nem tudtuk volna megmutatni, mennyit változik fiatal korától idősebb koráig. Egy utat kellett megmutatnunk, így természetes, hogy teljesen más helyzetből indul. Önzetlen, nagyon jó ember, mindenféle vágyak nélkül - mintha egy pap lenne. Arra gondoltunk, hogy megcsináljuk az ellenkezőjét: rengeteget iszik, hajtja a nőket és az sem érdekli, hogy mikor és hogyan használja az erejét. Kétségtelenül egoista és nagyon is önző így fiatalon. A karakter így indul a filmben, hogy aztán a végén eljusson Sir Patrick változatához.

SR: Tehát végül a tapasztalatok tették azzá a karaktert, aki?
McAvoy: Igen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése